Tibet Authentic Gojibær 100 g

kr 69,00

De originale gojibærene fra Tibet, som er godkjent av Mattilsynet. Velg de rene, store saftige gojibærene fra Tibet. Antioksidant- og proteinrike bær.

På lager

EAN: 7090020820002 Produktnummer: 10000 Kategori: Brand:

Hva er gojibær og om gojibær fra Tibet:

De originale gojibærene kommer fra Tibet, og de vokser i de rene, uberørte Himalaya fjellene. Gojibær dyrkes også i Kina og Mongolia. Tibet goji er ekstra myke og saftige bær. Gojibær smaker som en krydret rosin. Det er ikke noe grense for hvor mye gojibær du kan spise om dagen.

Goji bær, også kalt Wolfberries eller Lycium barbarum (lat), er kanskje en av de mest næringsrike bærene. Goji har vært spist som helsefremmende mat i Tibet i 3000 år. Det dyp røde gojibæret er en tørket frukt på størrelse med en rosin. Smaken er krydderaktig og søtlig. Bæret vokser på en gojibær busk og soltørkes før de pakkes.

Våre bær kommer fra Tibet. De høstes under kontroll av regjeringen der. Tibet Authentic har en eksklusiv rettighet til å formidle gojibær fra Tibet til vesten gjennom et samarbeid med regjeringen i Tibet og Tibetan Medical Collage.

Våre gojibær får du kjøpt på Coop i tillegg til vår nettbutikk.

Slik bruker du gojibær

Gojibær kan brukes på mange måter:

  • Spis gojibær som de er eller sammen med litt nøtter- f. eks som sunn snacks eller når du er på tur
  • Tilsett Gojibær i råkostsalaten, gjerne bløtlagt litt i vann først
  • Bruk gojibær i teen din, feks. en frukt te eller en sitronte. Det er vanlig i Tibet og Kina
  • Bruk Gojibær i fruktsalat
  • Tilsett gojibær i hjemmelaget sjokolade eller energikuler
  • Pynt kaker med gojibær. Hva med Raw kake med pistaj og goji?
  • Lag en supershot med goji
  • Lag et goji syltetøy med physalis frukten.

Hvorfor er Gojibær sunt?

Sana Bona Gojibær er naturlig rikt på både vitaminer og mineraler.

  • Rikt på proteiner: Gojibær er et proteinrikt bær. Det er uvanlig at frukt og bær har høyt innehold av proteiner. Proteininnhold for Tibet Authentic goji er gjennomsnittlig 11,8 g pr 100 g. Til sammenlikning har rått egg 12,4 g protein pr.100 g. Rå blåbær har 1,0 gr. protein pr 100 g.
  • Sterk antioksidant: Tibet Authentic gojibær er en naturlig og ekstremt sterk antioksidant. Denne særegne Lycium barbarum polysakkariden (LBP) som finnes i gojibær er kjent for å ha preventiv effekt på frie radikaler.
  • Betakaroten: Tibet Authentic gojibær er rikt på betakaroten (provitamin A). Betakaroten er kroppens egen A vitamin kilde, og kan omdannes til vitamin A hvis kroppen trenger det. Naturlig betakaroten styrker cellene i huden, og stimulerer dannelsen av pigment. Betakaroten er en antioksidant, og er med på å beskytte cellene.
  • Rik på vitaminer og mineraler: Tibet Authentic goji er særlig rik på vitamin B1 og C.  Tibet Authentic gojibær er særlig rikt på jern, kalsium og natrium. Kalsium er den viktigste byggesteinen i skjelettet vårt. Jern er viktig for frakting av oksygen i blodet.
  • Aminosyrer: Tibet Authetic gojibær inneholder 15 aminosyrer (hvorav 6 av dem er essensielle). Aminosyrer er byggesteiner for kroppens proteiner.
Hva er gojibær kjent for i Tibet?

I Tibet er gojibærene kjent for å stimulere immunforsvaret, og ha en anti aldringseffekt, på grunn av det høye innholdet av antioksidanter. Gojibær er kjent for å klarne og forbedre synet, og nære lever og nyrer.

Gojibær antas å ha positiv effekt på blodtrykk, blodsukkernivå og blodkar i hjerte og hjerne. Goji er kjent for å senke kolesterolet og forsinke prosessen med grått hår.

Sana Bona fikk gojibær godkjent som ny mat i Norge

Sana Bona var det selskapet som fikk gojibær godkjent som matvare i Norge. Alle nye matvarer som er ukjent i Norge må klassifiseres som Ny Mat. Dette var Sana Bona først produkt. Les om den historien her hvordan ideen til Sana Bona startet med gojibær. Vi testet mye gojibær på den tiden og det var mye giftstoffer i bær fra Kina. Det ville vi ikke selge.

Ukjente matvarer i Norge havner på Legemiddelverkets urteliste. Derfor må gojibær flyttes over fra urtelisten til ny matvare, og deretter godkjennes som matvare. Dette tok oss 2 år.

Sana Bona la frem dokumentasjon for Mattilsynet, og fikk gojibær godkjent som ny mat i Norge i 2009. Dette vedtaket har vært til glede for alle som i ettertid selger goji i Norge. Mattilsynet i Norge har tatt og tar mange stikkprøver av produktet. De har aldri funnet noe å utsette på våre gojibær. Det er mye sprøyting på gojibær.

Vekt 100 g
Dimensjoner 8,5 × 4,5 × 17 cm
Bruk og oppbevaring

<h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Hvordan gojibær kan brukes:</span></span></strong></h2>
<p>Her får du noen tips til hvordan du kan bruke gojibær:<

Næringsinnhold

<h2><span style="text-decoration: underline; font-size: 12pt;">Næringsverdi pr. 100 g:</span></h2>
<ul>
<li><strong>Energi:</strong> 310 kcal<br /><strong>Protein:</strong> 11,4 g<br /><strong>Total

Næringsinnhold gojibær  pr. 100 g:

  • Energi: 310 kcal Protein: 11,4 g Totalt karbohydrater: 61,4 g - hvorav sukker: 36,5 g Totalt fett: 0,57 g - hvorav mettet fett: 0,4 g Kostfiber: 11 g
  • Fiber: 12,0 g
  • Natrium: 0,47 g

Hvordan gojibær kan brukes:

Her får du noen tips til hvordan du kan bruke gojibær:
  • Gojibær kan spises som de er.
  • I Tibet brukes de mye i gryteretter og supper
  • Putt bærene i te.
  • Gojibær kan has i smoothies
  • Dekorer kaker med Gojibær
  • Tilsett Gojibær i havrekjeks eller energibarer du lager
  • Gojibær er supert i rå hjemmelaget sjokolade.
  • Bærene er også veldig dekorative i råkostsalater eller i i ris, quinoasalat eller liknende.
Goji bær spises både tørket eller som en et bløtlagt bær. Det smaker litt forskjellig.