Spirefrø mikspose Alfalfa Ruccola Karse Purre400g
Opprinnelig pris var: kr 159,00.kr 149,00Nåværende pris er: kr 149,00.
Du sparer kr 10,00
Økologisk spirefrø mikspose med alfalfa, ruccola, karse og purre. Frøene liker seg sammen. Proteinrik, næringsrik med spennende løk- og karsesmak.
På lager
Spirefrø mikspose frø med Alfalfa Ruccola Karse Purre økologisk 400 g
Dette er en frøblanding som liker å spire sammen og det er ernæringsmessig en god match. Du får høyt proteininnhold, spennede løksmaker, med innslag av karse og med masse næringstoffer.
Det er viktig å ikke spire blandingen i spireglass. Spiremiksen inneholder de gelerende frøene ruccula og karse.De gelerende frøene vil tette risten på spireglasset når du setter glasset på hodet. Spirekasse brukes på denne frømiksen eller du kan spire på jord eller på et papir.
Litt spesifikt om de ulike frøene i spiremiksen:
Økologisk Alfalfa
Alfalfa-spiren er sannsynligvis den enkleste av alle å dyrke. Denne populære, milde, deilige salat spiren er veldig proteinrik (40%). Den er også rik på vitamin B-kompleks, vitamin A, C, D, E, K samt sink, selen, jern og magnesium.
Økologisk Ruccola
Ruccola spirer har en krydret, nøtteaktig smak og er er en sterk antioksidant. Den inneholderr mye vitamin A, B, C og E. I tillegg til brokkoli er ruccula spirer en god kilde til sulforaphane.
Karse er en av de letteste spirene å spire. Den er veldig populær, fordi den passer godt i salater, til smørbrød osv. Karse er kjent for å virke blodsukkerstabiliserende.
Karse har en karakteristisk smak, og de unge spirene er veldig rike på vitamin A, B, C og E. De er også rike på mineralene Kalsium, Kalium, Jod, Jern og Fosfor.
Økologisk Purre
Purre er en slektning av løk og hvitløk, har en søt smak som ligner på en mild løk.
Purrespirer smaker herlig purre og er en god kilde til aminosyrer og sporstoffer. Spirene er sprø og lange med lysegrønn stilk. De er rike på vitamin A, B, C og E samt kalsium, jern, magnesium, niacin, kalium, fosforsyre og aminosyrer.
Hvordan spire spiremiksen i spirekasse?
Siden spiremiksen inneholder de gelerende frøene ruccola og karse, kan du ikke spire den i spireglass. Det skyldes at de gelerende frøene vil tette risten på spireglasset.
- Alle frø som skal spires i spirekasse må bløtlegges før de kan spire.
- Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
- Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø.
- Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
- Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen.
- Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
- Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen.
- Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
- Spiretiden ca. 4-5 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
- Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.
Du kan også spire på jord og på et fuktet papir.
Vekt | 350 g |
---|