Tilbud!

Hvitløk spirer økologisk 150 g

Opprinnelig pris var: kr 206,00.Nåværende pris er: kr 195,00.
Du sparer kr 11,00

Hvitløkspirer er både næringsrikt og godt. Disse frøene tar litt lengre tid å spire, men de er verdt å vente på. Smaker og lukter godt hvitløk. Økologisk.

På lager

Om GEO hvitløk frø til spiring:

Hvitløk kan du spise som en spire. Tenk at 1 stk hvitløksspire tilsvarer en hel hvitløkknoll ! Det er spirer med mye kraft i. Tar du en liten neve hvitløkspirer hver dag får du i deg mye immunstyrkende mat.

Hvitløk hører til Liliaceae familien. Den tar ca 7-10 dager å spire. Ikke gi opp når du spirer disse frøene, det skjer først noe på dag 5. Da våkner frøene til liv.

Hva er sunt med hvitløk spirer?

Hvitløk spirene er kjent for sin kolesterolsenkende effekt og kan virke styrkende på immunforsvaret. Økologiske hvitløkspirer er rike på følgende næringsstoffer:

  • Vitaminene: A, B, C, E
  • Mineralene: Kalsium, Fosfor, Jern, Magnesium og Svovel ( Allicin )
  • Proteininnhold:ca.30 %

Hvordan spise hvitløkspirer?

Hvitløk spirer kan du bruke på denne måten:

  • Bruk det i salat. Her har du en oppskrift på salat med hvitløk spirer
  • Topp det på en suppe du lager eller en wok panne.
  • Putt det i en dip eller dressing. Det smaker skikkelig hvitløk
  • Spis det som det er f. eks en neve til brødskiven om morgenen

Hvordan spire hvitløk spirer ?

Hvitløkspirer dyrker du i en spirekasse eller i et spireglass. Her forklarer vi deg hvordan du skal spire.

  • Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
  • En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø. Hvitløk utvikler seg til en lang tynn spire.
  • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
  • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
  • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
  • Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
  • For hvitløk er spiretiden ca. 7-10 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
  • Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.

Se bilde av hvitløkspirer spiret.

Last ned en gratis spireguide her: 

Vekt 150 g
Dimensjoner 5 × 10 × 12 cm
Næringsinnhold

<h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske hvitløkspirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2>
<p><strong><span style="t