Chia spirefrø økologisk 11g
kr 22,00
Chiafrø kan spires. Disse økologiske, nøye utvalgte frøene spires på skål eller på jord. Det blir som en chia ‘karse’. Høyt proteininnhold.
In stock
Om GEO Chiafrø til spiring:
Chia frø kan også spires. Det minner veldig om karse, men de er litt større i bladene. Frøet er veldig spirevillig, men du må spire det på spireskål eller på jord. Det er fordi frøet er et gelerende frø.
Den resirkulerbare posen med chia inneholder et selektert utvalg av de beste spirende frøene, slik at spiring kan skje.
Chia er veldig rik på Omega-3-fettsyrer og er til og med overlegen i forhold til linfrø i form av antioksidanter, mineraler og vitaminer. Skuddene har en utmerket, frisk smak.
Hvordan spire chia på spireskål uten jord
Chia er et gelerende frø og bør derfor bløtlegges i bare 5 minutter i litt vann. Disse frøene tåler veldig lite vann. Får de for mye vann, råtner/ drukner de seg selv. Dette unngår du ved å bruke en slik spireskål.
- Bløtlegg 1-3 ts frø og la de ligge i vann i 5-10 minutter. Mengden frø avhenger av størrelsen på spireskålen.
- Bruk så en kniv til å bre alle frøene utover stålristen som følger med keramikkskålen. Unngå at frøene ligger oppå hverandre.
- Dekk hele skålen med en asjett, så frøene unngår lys og ikke tørker ut.
- Dusj frøene 2 ganger om dagen med en liten sprayflaske med rent vann for å holde spirene fuktige.
- Etter ca. 2 dager med tildekking, kan du fjerne asjetten og la spireskålen stå i lyset.
- Når frøene har slått rot ned i silen, kan du skylle risten med frø på godt under rennende vann/ dusj 2 ganger om dagen. Pass på at alt vannet renner av risten.
- Høst de herlige spirene etter 6-8 dager!
Kjøper du en spireskål kan du bruke den på alle frø som lager gele i vann. Det er karse, chia, linfrø, ruccula og sennepsfrø. Det er super enkelt og vi i Sana Bona selger spireskålen i 3 størrelser og i 2 farger.
Skålen er keramikkskål med en tilhørende rist i rustfritt stål. Keramikken er helt giftfri og er produsert i Tyskland. Alle deler kan vaskes i oppvaskmaskin. Skålen kan også brukes til å spire andre frø som alfalfa, redikk og brokkoli, men da er bløtleggingstiden minimum 8 timer.
Hvordan spire chiaspirer på jord?
- Skal du dyrke chia på jord skal du ikke bløtlegge eller skylle frøene. Du skal bare vanne jorden godt, bruke en veldig fuktig spirematte eller en godt bløtlagt kokosjord( kokosnøttskall). Klipp bare til spirematten til den boksen du skal spire i.
- Dryss frøene over det våte teppe av jord/matte eller kokosjord. for 13×13 cm kasse: ca. 2 ts. chiafrø avhengig av hvor stort brett du spirer på.
- Frøene vil trekke fukt fra underlaget. Dekk til frøene, slik at de er i mørket.
- Ta av lokket. Du gjør det når du ser det kommer små spirer opp. Det er ca. etter 2 dager.
- Du skal vanne forsiktig, gjerne med en dusj flaske hver dag. Det er viktig at det ikke blir klissvått. Bruker du kokosjord, så holder den veldig bra på fukten og du trenger neste ikke vanne
- Spiretiden er 6-8 dager før du kan klippe av de næringsrike små chiaspirene.
Nyttige tips når du dyrker chia spirefrø
- Chia vanner du bare når det ikke er fuktig. Du må se an. Det må ikke bli tørt, men heller ikke for vått.
- Ikke ha i for mye frø i spireskålen. Da gror de bare oppå hverandre og det gir et dårligere resultat. Dette gjelder spireskålen.
- Chiaspirer får veldig lodne røtter. Mange tror det er mugg, men det er det ikke, bare la spiringen fortsette. Røttene vil gå ned i jorden etterhvert.
Weight | 35,0000 g |
---|---|
Dimensions | 0,0000 × 0,0000 × 0,0000 cm |
Næringsinnhold | <h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske chiaspirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2> |