Fermenteringskrukke 2 L Brun
kr 369
Du sparer kr 30
Fin krukke å starte fermentering med. Vår billigste 2 liter. Liten 2 liters fermenteringskrukke. Akkurat passe stor. Renne til vannlåsen på toppen av krukken
På lager
Beskrivelse
Fermenteringsstener i keramikk 17 cm
Hvis du fermenterer i et glass du har hjemme f. eks et Norgesglass, trenger du å legge noe på toppen av den fermenterte massen, før du setter det til lagring.
Stenene vaskes med såpe og kan steriliseres i kokende vann i 5 minutter før og etter bruk.
Størrelse: 17 cm X 78,2 cm, vekt 380 g pr sten.
Hvorfor er det så viktig med tunge fermenteringsstener?
Når du fermenterer f.eks kål som du stamper med salt og legger i en krukke, så er det viktig å presse så mye luft som mulig ut av den fermenterte kålen før du lagrer den. Da oppnår du at lufftbobleme blir borte og det opprettholdes et anaerobt miljø inni kålen, dvs minimalt med luftbobler. .Fermenteringsstenene legges på på toppen for å hjelpe til at de stampede grønnsakene holdes nede. Jo tyngre lodd eller stener, jo mer sannsynlig er det at massen holdes nede. .Da unngår du muggdannelse og bidrar til en vellykket fermentering.
Saften som kommer ut av de stampede grønnsakene skal dekke grønnsakene og helst litt opp på fermenteringsstenene. På den måten oppnår du at grønnsakene fermenteres i et miljø uten luft, altså et anaerobt miljø.
Hvor store fermenteringsstener bør du ha?
Det beste er å velge stener som dekker maksimalt av flaten på toppen av glasset eller krukken som du fermenterer i.. Men du må velge stener som gjør at du kan ta de ut og inn uten problem, og legge de på toppen av krukken eller glasset. Det må være litt rom rundt stennene.
Om det er 2 stener inntil hverandre eller 1 sten er ikke avgjørende for en vellykket fermentering. Det er bare viktig å dekke flaten maksimalt og at stenene passer inn.
Tilleggsinformasjon
Vekt | 3000,0000 g |
---|---|
Dimensjoner | 49 × 28 × 28,5 cm |
Bruk og oppbevaring | <h2><span style="text-decoration: underline;"><strong><span style="font-size: 12pt;">Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering</span></strong></span></h2> |
$label
Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering
Dette er vår beste råd for hvordan du skal behandle fermenteringskrukken:- Før du starter å fermentere, er det viktig at alt du vasker krukken, stenene og lokket på keramikkrukken.
- Vask krukken med varmt vann, men ikke kokende vann, for da kan keramikken sprekke. De tunge stenene kan godt kokes i varmt vann i noen minutter før bruk..
- Når du snitter grønnsaker, pass på at det ikke er rester av jord ell. på grønnsakene
- Du kan snitte kålen med rivjern eller kjøkkenmaskin som er rengjort på forhånd.
- Alt du benytter av verktøy til å ta opp fermentert mat med, bør være laget av tre eller plast. Ikke metall.
- Skal du forsyne deg av de fermenterte grønnsakene, så åpne krukken så sjelden du kan, for å beholde det anaerobe miljøet. Ta ut mindre porsjoner over i mindre glass.
- Etter fermenteringen, vasker du krukken, gjerne med litt eddik.
- Oppbevar de tunge stenene utenfor krukken.
- La krukken være tørr før du setter på lokket for lagring.
- Skulle du være så uheldig å få mugg på noe, så er det beste trikset eddik og vann.
Omtaler
Det er ingen omtaler ennå.