Fermenteringskrukke 2L beige med saltglasur
kr 749,00
Høykvalitets fermenteringskrukke med saltglasur, som rommer 2 liter. Liten praktisk modell. 2 trykksteiner. Et ekte håndverksprodukt fra Tyskland.
På lager
Fermenteringskrukke 2 liter beige krukke med saltglasur
Denne fermenteringskrukken er håndlaget i Tyskland og rommer 2 liter. Krukken er laget av leire med ekte saltglasur. Det følger 2 trykkstener, som skal legges opppå grønnsakene til slutt når du har fylt krukken med grønnsaker.
Saltglasur lages i brenningsprosessen av krukken, saltet tilføres og temperaturen går opp imot 1200-1300 grader. Da smelter leiren og det dennes en lekker glasert hinne på keramikken. Dette er en gammel teknikk fra 1600-tallet, og du får den sterkeste glasur som finnes. Overflaten kan være litt kornete enkelte steder, men det er pga. saltet.
Det geniale med de gode gamle keramikk krukkene er at de tunge stenene du legger oppå kålen hindrer at luftboblene går ned i krukken. Boblene slippes ut gjennom en liten åpning i lokket. Lokket har en liten lufteluke. Når du heller vann i rennen rundt keramikklokket til krukken, dannes en vannlås. Luft slipper ut av krukken, men ingen luft slipper inn. Dette er bra for vellykket fermentering.
Krukkene er helt fri for bly og tungmetaller i leiren.
Interessert i flere gratis fermenteringsoppskrifter: Gratis Ebok fra Annelies Schöneck kan lastes ned her
Vekt | 4100 g |
---|---|
Dimensjoner | 62 × 40 × 35 cm |
Bruk og oppbevaring | <h2><span style="text-decoration: underline;"><strong><span style="font-size: 12pt;">Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering</span></strong></span></h2> |
Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering
Dette er vår beste råd for hvordan du skal behandle fermenteringskrukken:- Før du starter å fermentere, er det viktig at alt du vasker krukken, stenene og lokket på keramikkrukken.
- Vask krukken med varmt vann, men ikke kokende vann, for da kan keramikken sprekke. De tunge stenene kan godt kokes i varmt vann i noen minutter før bruk..
- Når du snitter grønnsaker, pass på at det ikke er rester av jord ell. på grønnsakene
- Du kan snitte kålen med rivjern eller kjøkkenmaskin som er rengjort på forhånd.
- Alt du benytter av verktøy til å ta opp fermentert mat med, bør være laget av tre eller plast. Ikke metall.
- Skal du forsyne deg av de fermenterte grønnsakene, så åpne krukken så sjelden du kan, for å beholde det anaerobe miljøet. Ta ut mindre porsjoner over i mindre glass.
- Etter fermenteringen, vasker du krukken, gjerne med litt eddik.
- Oppbevar de tunge stenene utenfor krukken.
- La krukken være tørr før du setter på lokket for lagring.
- Skulle du være så uheldig å få mugg på noe, så er det beste trikset eddik og vann.