Fermenteringskrukke 15L Brun

kr 869,00

Stor fermenteringskrukke på 15 liter. Til storproduksjon og lagring. Store tunge trykkstener følger med. Fermenter selv i store mengder med denne krukken.

På lager

EAN: 4021992032158 Produktnummer: 81156 Kategori: Brand:

Fermenteringskrukke 15 liter brun

På lager uke 3. Kan bestilles.Denne fermenteringskrukken er stor og rommer 15 liter. Kjempefin til stor porsjoner og lagring av surkål.  Det følger 2 store tunge trykkstener, som skal legges opppå grønnsakene til slutt når du har fylt krukken med grønnsaker. Prisgunstig og solid krukke. Fabrikkprodusert modell.

Modellen finnes i 5 liter, 10 liter, 15 liter og 25 liter.

Det geniale med de gode gamle keramikk krukkene er at de tunge stenene du legger oppå kålen hindrer at luftboblene går ned i krukken. Boblene slippes ut gjennom en liten åpning i lokket. Lokket har en liten lufteluke. Når du heller vann i rennen rundt keramikklokket til krukken, dannes en vannlås. Luft slipper ut av krukken, men ingen luft slipper inn. Dette er bra for vellykket fermentering.

Interessert i flere gratis fermenteringsoppskrifter: Gratis Ebok fra Annelies Schöneck kan lastes ned her 

Vekt 17000 g
Dimensjoner 35 × 35 × 49 cm
Bruk og oppbevaring

<h2><span style="text-decoration: underline;"><strong><span style="font-size: 12pt;">Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering</span></strong></span></h2>
<p>Dette er vår beste råd

Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering

Dette er vår beste råd for hvordan du skal behandle fermenteringskrukken:
  1. Før du starter å fermentere, er det viktig at alt du vasker krukken, stenene og lokket på keramikkrukken.
  2. Vask krukken med varmt vann, men ikke kokende vann, for da kan keramikken sprekke. De tunge stenene kan godt kokes i varmt vann i noen minutter før bruk..
  3. Når du snitter grønnsaker, pass på at det ikke er rester av jord ell. på grønnsakene
  4. Du kan snitte kålen med rivjern eller kjøkkenmaskin som er rengjort på forhånd.
  5. Alt du benytter av verktøy til å ta opp fermentert mat med, bør være laget av tre eller plast. Ikke metall.
  6. Skal du forsyne deg av de fermenterte grønnsakene, så åpne krukken så sjelden du kan, for å beholde det anaerobe miljøet. Ta ut mindre porsjoner over i mindre glass.
  7. Etter fermenteringen, vasker du krukken, gjerne med litt eddik.
  8. Oppbevar de tunge stenene utenfor krukken.
  9. La krukken være tørr før du setter på lokket for lagring.
  10. Skulle du være så uheldig å få mugg på noe, så er det beste trikset eddik og vann.