Fermenteringskrukke 5L Mellomblå

kr 999,00

En av våre aller vakreste krukker. Laget av en hollandsk keramiker. Vi fører modellen i 2 farger. Den rommer mye og trykkstener følger med. Ekte håndtverk

På lager

EAN: 7072921001179 Produktnummer: 81433 Kategorier: , Brand:

Fermenteringskrukke 5 liter mellomblå 

Denne fermenteringskrukken er en av våre vakreste krukker. Den er håndlaget av en keramiker i Holland. Den er stor, men veldig pen i proporsjonene, og rommer 5 liter. Det følger 2 store tunge trykkstener, som skal legges opppå grønnsakene til slutt når du har fylt krukken med grønnsaker.

Det geniale med de gode gamle keramikk krukkene er at de tunge stenene du legger oppå kålen, hindrer at luftboblene går ned i krukken. Boblene slippes ut gjennom en liten åpning i lokket. Lokket har en liten lufteluke. Når du heller vann i rennen rundt keramikklokket til krukken, dannes en vannlås. Luft slipper ut av krukken, men ingen luft slipper inn. Dette er bra for vellykket fermentering.

Krukkene er helt fri for bly og tungmetaller i leiren.

Bredde 20 cm.

Høyde 25 cm.

Krukken veier 4 kg, og rommer 5 liter. En hjemmelaget krukke av høy kvalitet, som er produsert Nederland.

Interessert i flere gratis fermenteringsoppskrifter:Gratis Ebok fra Annelies Schöneck kan lastes ned her 

Vekt 6000,0000 g
Dimensjoner 62 × 40 × 35 cm
Bruk og oppbevaring

<p>Når du skal lage fermenterte grønnsaker, finsnitter du grønnsakene og samler alt i en bolle, f. eks kål, gulrot, evt andre rotgrønnsaker som rødbet ol. Til dette kan du bruke en vanlig kniv eller e

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Fermenteringskrukke 5L Mellomblå”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Når du skal lage fermenterte grønnsaker, finsnitter du grønnsakene og samler alt i en bolle, f. eks kål, gulrot, evt andre rotgrønnsaker som rødbet ol. Til dette kan du bruke en vanlig kniv eller et rivjern til fermentering som er laget for dette. Havsalt helles over grønnsakene og så må det stampes med knyttneven eller med en stampestav. Stampingen skal gjøres helt til det kommer væske ut av grønnsakene. Det tar litt tid, men vær tolmodig. Melkesyregjæringskrukken vaskes og de 2 keramikkstenene kan kokes i noen minutter før bruk. Alt må være rent før grønnsaker med den dannede væsken helles i krukken. Keramikkstenene skal legges oppå grønnsakene. Det skal være så mye væske at stenene på toppen er dekket av væske. Da dannes det et anaerobt miljø. Lokket på fermenteringskrukken settes på. Det helles vann i vannlåsen, dvs at det helles litt vann i den lille kløften som er på toppen av krukken rundt lokket. Så settes krukken i romtemperatur, f. eks på kjøkkenet i 2 uker. De siste 4 ukene lar du den stå kaldt. Det tar ca 6 uker å lage de fermenterte grønnsakene. Når du skal spise av den, henter du etter behov fra krukken. Tips: Fyll over i et mindre glass. Ikke åpne 5 liters krukken hele tiden. Da holder de fermenterte grønnsakene seg best. Du kan ekperimentere med ulike krydder som enerber, dill, karve osv. Noen velger også å spise av grønnsakene før det er gått 6 uker.