Kimchikrukke 2 liter mørk grønn

kr 849,00

Kimchi er noe av det enkleste og raskeste du kan fermentere. Det er ferdig på 1 uke. Lag kimchi i en håndlaget kimchikrukke. Nydelig håndtverksprodukt.

Tomt på lager

Tilbake på lager-varsel

EAN: 7072921003098 Produktnummer: 81494 Kategori: Brand:

Kimchikrukke i keramikk 2 liter mørk grønn

Håndlaget kimchikrukke fra Holland. I pakken følger det med 1 stort lodd/ vekt-sten, trepinne til å presse massen ned og elastisk bånd til å holde massen nede.

Krukken rommer 2 liter.

Kimchien blir ferdig på få dager, se oppskrift på kimchi nedenfor.

Oppskrift på kimchi

Her får du en basisoppskrift på kimchi:

  • 1 kinakål, oppkappet
  • 1 stor hvit rettich, delt i strimler
  • 10 dl vann ( til å bløtlegg kinakål og reddddish i)
  • 2 ss fersk ingefær, skrelt delt i biter
  • 2 ss-1 dl havsalt, avhengig hvor god tid du har ( les i oppskriften)
  • 1/2-1 hvitløk, feddenede skrelt og delt opp
  • 1 bunt vårløk, hakket
  • 1 fersk chilli, renset for frø, hakket i biter
  • 2 ss kokossukker, eller annen søtning feks 3-5 dadler uten sten
  • 1 dash Fiskesaus
  • 1 dl kokt og avkjølt vann

Slik lager du kimchi

  1. Vask kinakålen, del hele kinakålen i 4 deler, først på midten og så i 2 deler til.
  2. Ta vekk den harde stilken fra bladdelen, dvs nederst. Kast alt som er vissent elle stygt på kinakålen.
  3. Strimle kinakålen.
  4. Skrell den store hvite rettichen og strimle den så i små biter.
  5. Lag en saltlake av 10 dl vann og 2 ss salt. Ha kinakål og rettich i denne laken. Rør hver halve time, så laken kommer overalt på grønnsakene. La det marineres over natten.
  6. Hvis du ikke har tid til det, lar du grønnsakene marinere maks 1,5 t, man da bruker du en sterkere saltlake på 10 dl vann og 1 dl havsalt.
  7. Skyll vekk laken på grønnsakene. Dette må gjøres veldig godt. La det renne av seg i et dørslag.
  8. Lag en slags marinade av hakket ingefør, chilli, søtning, hvitløk, fiskesaus og 1 dl kokt avkjølt vann. Det skal moses sammen med en stavmikser ell.
  9. Skjær vårløk i ringer.
  10. Mariner kinakål, rettich og vårløk i marinaden i en bolle. Bland det godt sammen. Alle deler skal være dekket av marinaden.
  11. Ha kimchien på glass eller i en kimchikrukke
  12. Hvis du har den på glass, dekk til med et kjøkkenhåndkle og et lokk over( ikke skru til). La den stå på et lunt sted i 3-7 dager. Deretter settes den kaldt. Sjekk kimchien etter 1-2 dager. Da skal det starte å boble. Lukter det surt er den ferdig.
  13. Hvis du fermenterer i en kimchikrukke, legger du grønnsakene lagvis, til slutt heller du evt. på mer saltlake, se nedenfor om tips. Loddet legges på toppen, pinnen settes på og lokket holdes nede  med en strikk.
  14. Du lar krukken stå lunt i 1 uke, og setter den deretter kald for videre lagring.

Interessert i flere gratis fermenteringsoppskrifter: Gratis Ebok fra Annelies Schöneck kan lastes ned her 

Tips for  en vellykket kimchi

Gode tips for en vellykket kimchi:

  • Pass på at du bruker rikelig med væske. Du kan godt helle en dasj saltlake over grønnsakene til slutt ca 5 cm over loddet.
  • Marinaden må dekke grønnsakene godt, så bruk mye marinade.
  • Kimchien trenger utlufting, den slipper ut luft og bobler.
  • Du skal ikke stampe grønnsaker i kimchi, de legges lagvis.
  • Triks for å sikre en vellykket fermentering er å legge et lag løk i bunnen og på toppen av krukken. Løken skal og dekkes av marinade.
  • Hvis du har i gulerøtter og løk, (som har litt jordbakterier) eller har i mer hvitløk, garanteres et bra resultat.
Om melkesyregjæring generelt

Melkesyregjæring er en fantastisk konservering- og videreforedlingsmetode for grønnsaker, og ville vekster. Tradisjonelt har man i Europa melkesyregjæret hodekål (sauerkraut), men alt av grønnsaker kan brukes, og en kombinasjon av forskjellige grønnsaker, og ville vekster blir veldig godt.

På yten av alle grønnsaker finnes det naturlig melkesyrebakterier og andre mikroorganismer.

Ved melkesyregjæring skaper man et miljø der disse mikroorganismene trives, og andre uønskede organismer blir utkonkurrert.

Grønnsakene får en fantastisk aroma og god holdbarhet. Grønnsakene blir lett fordøyelige, inneholdet av mineraler, sporstoffer og enzymer bevares.

Dette er faktisk en av de få konserveringsmetoden som beholder alle næringsstoffene i maten. Melkesyrede grønnsaker har et høyt innehold av levende mikroorganismer, dette er virkelig «probiotika» for vårt tarmsystem. Immunforsvaret styrkes, og det hjelper kroppen slik at den enklere kan oppta næringsstoffer fra den maten vi spiser.

Vekt 3000,0000 g
Dimensjoner 62 × 40 × 35 cm
Bruk og oppbevaring

<h4><span style="text-decoration: underline;"><strong><span style="font-size: 12pt;">Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering</span></strong></span></h4>
<p>Dette er vår beste råd

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Kimchikrukke 2 liter mørk grønn”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering

Dette er vår beste råd for hvordan du skal behandle fermenteringskrukken:
  1. Før du starter å fermentere, er det viktig at alt du vasker krukken, stenene og lokket på keramikkrukken.
  2. Vask krukken med varmt vann, men ikke kokende vann, for da kan keramikken sprekke. De tunge stenene kan godt kokes i varmt vann i noen minutter før bruk..
  3. Når du snitter grønnsaker, pass på at det ikke er rester av jord ell. på grønnsakene
  4. Du kan snitte kålen med rivjern eller kjøkkenmaskin som er rengjort på forhånd.
  5. Alt du benytter av verktøy til å ta opp fermentert mat med, bør være laget av tre eller plast. Ikke metall.
  6. Skal du forsyne deg av de fermenterte grønnsakene, så åpne krukken så sjelden du kan, for å beholde det anaerobe miljøet. Ta ut mindre porsjoner over i mindre glass.
  7. Etter fermenteringen, vasker du krukken, gjerne med litt eddik.
  8. Oppbevar de tunge stenene utenfor krukken.
  9. La krukken være tørr før du setter på lokket for lagring.
  10. Skulle du være så uheldig å få mugg på noe, så er det beste trikset eddik og vann.