Kimchikrukke 2 liter hvit
kr 849,00
Kimchi er noe av det enkleste og raskeste du kan fermentere. Det er ferdig på 1 uke. Lag nydelig kimchi i denne lekre, håndlagde kimchikrukken i keramikk
Utsolgt
Tilbake på lager-varsel
Kimchikrukke i keramikk 2 liter hvit
Håndlaget kimchikrukke fra Holland. I pakken følger det med 1 stort lodd/ vekt-sten, trepinne til å presse massen ned og elastisk bånd til å holde massen nede.
Krukken inneholder ett volum på 2 liter.
Se ett eksempel på hvordan man kan bruke krukken nedenfor.
Kimchi med kinakål
Oppskrift til 2 liters krukke
- 2 kinakålhoder, ca. 2,5 kg
- 150 g Himalayasalt fint, evt annet havsalt.
- 1 gulrot
- 1 liten hvit reddik( rettish)
- 1 hvit løk
- 1 bunt vårløk
- 1 bunt gressløk
- 1 liten hvitløk, hel
- 1 bit ingefær
- 1 pære
- 4 ss chili flak, koreanske (Gochu Garu), viktig med god aroma og farge
- 1 ts chilipulver, evt. mer etter smak
- 1 ts sukker
- 1 ts rismel
- 100 ml fiskesaus, Thailands eller Vietnamesisk (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
- Vask alle grønnsakene evt. skrell de. Fjern de ytterste bladene på kinakålen. De brukes ikke. Del de lengste kinakålbladene i to. Bløtlegg deretter alle kinakålbladene en liten stund i kaldt vann. Salt så alle kinakålbladene en etter en. Fordel saltet jevnt på kinakålbladet. Legg de saltede kinakålbladene i en bollet il marinering i 2-3 timer.
- I mellomtiden blandes rismelet i litt vann. Kok det opp med 1 kopp vann og rør hele tiden. Tilsett sukker og rør rundt og kjøl ned væsken. Snitt gulrot og hvit reddik i fyrstikkliknende biter. Riv pære, løk, hvitløk og ingefær på et rivjern. og bland dette med chili flak og chilipulver. Bland fiskesausen i rismelpastaen du laget til en marinade.
- Vask vekk saltet på alle kinakålbladene i klart vann minst 2 ganger. Tørk de godt, og la de renne av seg. Skjær vårløk i strimler på 3-4 cm. Hakk gressløk. Del det hvite på vårløken litt i finere strimler. Legg kinakål i marinaden blad for blad. Legg all løk og gulrot og reddik ned i marinaden. Bruk gummihansker. Smak til med salt.
- Legg de marinerte grønnsakene bit for bit med snittflaten opp, tettpakket i en fermenteringskrukke. Hell på ½ kopp vann i bollen med rester av marinaden. Hell dette over kålen i krukken. Legg på fermenteringsstener. Lukk krukken, sett den på et varmt sted, 20 grader Celsius. Når kimchien starter å gjære etter 1-2 dager, setter du krukken i kjøleskap. Testsmak gjerne hver dag. Etter 8-10 dager kan du spise av kimchien. Den holder seg ca. 1 mnd. i kjøleskap.
- Kimchien må være godt dekket i marinade. Når den er tett pakket sammen, går det fint.
Vekt | 3000,0000 g |
---|---|
Dimensjoner | 62 × 40 × 35 cm |
Bruk og oppbevaring | <h4><span style="text-decoration: underline;"><strong><span style="font-size: 12pt;">Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering</span></strong></span></h4> |
Be the first to review “Kimchikrukke 2 liter hvit”
Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering
Dette er vår beste råd for hvordan du skal behandle fermenteringskrukken:- Før du starter å fermentere, er det viktig at alt du vasker krukken, stenene og lokket på keramikkrukken.
- Vask krukken med varmt vann, men ikke kokende vann, for da kan keramikken sprekke. De tunge stenene kan godt kokes i varmt vann i noen minutter før bruk..
- Når du snitter grønnsaker, pass på at det ikke er rester av jord ell. på grønnsakene
- Du kan snitte kålen med rivjern eller kjøkkenmaskin som er rengjort på forhånd.
- Alt du benytter av verktøy til å ta opp fermentert mat med, bør være laget av tre eller plast. Ikke metall.
- Skal du forsyne deg av de fermenterte grønnsakene, så åpne krukken så sjelden du kan, for å beholde det anaerobe miljøet. Ta ut mindre porsjoner over i mindre glass.
- Etter fermenteringen, vasker du krukken, gjerne med litt eddik.
- Oppbevar de tunge stenene utenfor krukken.
- La krukken være tørr før du setter på lokket for lagring.
- Skulle du være så uheldig å få mugg på noe, så er det beste trikset eddik og vann.
Reviews
There are no reviews yet.