Kimchikrukke 2 liter hvit
kr 689
Kimchi er noe av det enkleste og raskeste du kan fermentere. Det er ferdig på 1 uke. Lag det i en skikkelig flott, håndlaget kimchikrukke i keramikk.
Tomt på lager
Tilbake på lager-varsel
Beskrivelse
Kimchikrukke i keramikk 2 liter hvit
Håndlaget kimchikrukke fra Holland. I pakken følger det med 1 stort lodd/ vekt-sten, trepinne til å presse massen ned og elastisk bånd til å holde massen nede.
Krukken inneholder ett volum på 2 liter.
Se ett eksempel på hvordan man kan bruke krukken nedenfor.
Kimchi med kinakål
Oppskrift til 2 liters krukke
2 kinakålhoder, ca. 2,5 kg
150 g salt, jodfritt
1 gulrot
1 liten hvit reddik( rettish)
1 hvit løk
1 bunt vårløk
1 bunt gressløk
1 liten hvitløk, hel
1 bit ingefær
1 pære
4 ss chili flak, koreanske (Gochu Garu), viktig med god aroma og farge
1 ts chilipulver, evt. mer etter smak
1 ts sukker
1 ts rismel
100 ml fiskesaus, Thailands eller Vietnamesisk kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Vask alle grønnsakene evt. skrell de. Fjern de ytterste bladene på kinakålen. De brukes ikke. Halver de lengste kinakålbladene. Bløtlegg deretter alle kinakålbladene en liten stund i kaldt vann. Salt så alle kinakålbladene en etter en. Fordel saltet jevnt på kinakålbladet. Legg de saltede kinakålbladene i en bollet il marinering i 2-3 timer.
I mellomtiden blandes rismelet i litt vann. Kok det opp med 1 kopp vann og rør hele tiden. Tilsett sukker og rør rundt og kjøl ned væsken. Snitt gulrot og hvit reddik i fyrstikkliknende biter. Riv pære, løk, hvitløk og ingefær og bland dette med chili flak og chilipulver. Bland fiskesausen i rismelpastaen du laget til en marinade.
Vask vekk saltet på alle kinakålbladene i klart vann minst 2 ganger. Tørk de godt, og la de renne av seg. Skjær vårløk i strimler på 3-4 cm. Hakk gressløk. Del det hvite på vårløken litt i finere strimler. Legg kinakål i marinaden blad for blad. Legg all løk og gulrot og reddik ned i marinaden. Bruk gummihansker. Smak til med salt.
Legg de marinerte grønnsakene bit for bit med snittflaten opp, tettpakket i en fermenteringskrukke. Hell på ½ kopp vann i bollen med rester av marinaden. Hell dette over kålen i krukken. Legg på fermenteringsstener. Lukk krukken, sett den på et varmt sted, 20 grader Celsius. Når kimchien starter å gjære etter 1-2 dager, setter du krukken i kjøleskap. Testsmak gjerne hver dag. Etter 8-10 dager kan du spise av kimchien. Den holder seg ca. 1 mnd. i kjøleskap.
Kimchien må være godt dekket i marinade. Når den er tett pakket sammen, går det fint.
Tilleggsinformasjon
Vekt | 3000,0000 g |
---|---|
Dimensjoner | 62 × 40 × 35 cm |
Bruk og oppbevaring | <h4><span style="text-decoration: underline;"><strong><span style="font-size: 12pt;">Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering</span></strong></span></h4> |
$label
Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering
Dette er vår beste råd for hvordan du skal behandle fermenteringskrukken:- Før du starter å fermentere, er det viktig at alt du vasker krukken, stenene og lokket på keramikkrukken.
- Vask krukken med varmt vann, men ikke kokende vann, for da kan keramikken sprekke. De tunge stenene kan godt kokes i varmt vann i noen minutter før bruk..
- Når du snitter grønnsaker, pass på at det ikke er rester av jord ell. på grønnsakene
- Du kan snitte kålen med rivjern eller kjøkkenmaskin som er rengjort på forhånd.
- Alt du benytter av verktøy til å ta opp fermentert mat med, bør være laget av tre eller plast. Ikke metall.
- Skal du forsyne deg av de fermenterte grønnsakene, så åpne krukken så sjelden du kan, for å beholde det anaerobe miljøet. Ta ut mindre porsjoner over i mindre glass.
- Etter fermenteringen, vasker du krukken, gjerne med litt eddik.
- Oppbevar de tunge stenene utenfor krukken.
- La krukken være tørr før du setter på lokket for lagring.
- Skulle du være så uheldig å få mugg på noe, så er det beste trikset eddik og vann.
Omtaler
Det er ingen omtaler ennå.