Kimchikrukke 2 liter lys grønn
kr 849,00
Kimchi er noe av det enkleste og raskeste du kan fermentere. Det er ferdig på 1 uke. Lag det i denne lekre, håndlagde kimchikrukken i keramikk.
Utsolgt
Tilbake på lager-varsel
Kimchikrukke i keramikk 2 liter lys grønn
Håndlaget kimchikrukke fra Holland. I pakken følger det med 1 stort lodd/ vekt-sten, trepinne til å presse massen ned og elastisk bånd til å holde massen nede.
Krukken rommer 2 liter.
Kimchien blir ferdig på få dager, se oppskrift på kimchi nedenfor.
Oppskrift på kimchi
Her får du en basisoppskrift på kimchi:
- 1 kinakål, oppkappet
- 1 stor hvit rettich, delt i strimler
- 10 dl vann ( til å bløtlegg kinakål og reddddish i)
- 2 ss fersk ingefær, skrelt delt i biter
- 2 ss-1 dl havsalt, avhengig hvor god tid du har ( les i oppskriften)
- 1/2-1 hvitløk, feddenede skrelt og delt opp
- 1 bunt vårløk, hakket
- 1 fersk chilli, renset for frø, hakket i biter
- 2 ss kokossukker, eller annen søtning feks 3-5 dadler uten sten
- 1 dash Fiskesaus
- 1 dl kokt og avkjølt vann
Slik lager du kimchi
- Vask kinakålen, del hele kinakålen i 4 deler, først på midten og så i 2 deler til.
- Ta vekk den harde stilken fra bladdelen, dvs nederst. Kast alt som er vissent elle stygt på kinakålen.
- Strimle kinakålen.
- Skrell den store hvite rettichen og strimle den så i små biter.
- Lag en saltlake av 10 dl vann og 2 ss salt. Ha kinakål og rettich i denne laken. Rør hver halve time, så laken kommer overalt på grønnsakene. La det marineres over natten.
- Hvis du ikke har tid til det, lar du grønnsakene marinere maks 1,5 t, man da bruker du en sterkere saltlake på 10 dl vann og 1 dl havsalt.
- Skyll vekk laken på grønnsakene. Dette må gjøres veldig godt. La det renne av seg i et dørslag.
- Lag en slags marinade av hakket ingefør, chilli, søtning, hvitløk, fiskesaus og 1 dl kokt avkjølt vann. Det skal moses sammen med en stavmikser ell.
- Skjær vårløk i ringer.
- Mariner kinakål, rettich og vårløk i marinaden i en bolle. Bland det godt sammen. Alle deler skal være dekket av marinaden.
- Ha kimchien på glass eller i en kimchikrukke
- Hvis du har den på glass, dekk til med et kjøkkenhåndkle og et lokk over( ikke skru til). La den stå på et lunt sted i 3-7 dager. Deretter settes den kaldt. Sjekk kimchien etter 1-2 dager. Da skal det starte å boble. Lukter det surt er den ferdig.
- Hvis du fermenterer i en kimchikrukke, legger du grønnsakene lagvis, til slutt heller du evt. på mer saltlake, se nedenfor om tips. Loddet legges på toppen, pinnen settes på og lokket holdes nede med en strikk.
- Du lar krukken stå lunt i 1 uke, og setter den deretter kald for videre lagring.
Interessert i flere gratis fermenteringsoppskrifter: Gratis Ebok fra Annelies Schöneck kan lastes ned her
Tips for en vellykket kimchi
Gode tips for en vellykket kimchi:
- Pass på at du bruker rikelig med væske. Du kan godt helle en dasj saltlake over grønnsakene til slutt ca 5 cm over loddet.
- Marinaden må dekke grønnsakene godt, så bruk mye marinade.
- Kimchien trenger utlufting, den slipper ut luft og bobler.
- Du skal ikke stampe grønnsaker i kimchi, de legges lagvis.
- Triks for å sikre en vellykket fermentering er å legge et lag løk i bunnen og på toppen av krukken. Løken skal og dekkes av marinade.
- Hvis du har i gulerøtter og løk, (som har litt jordbakterier) eller har i mer hvitløk, garanteres et bra resultat.
Vekt | 3000,0000 g |
---|---|
Dimensjoner | 62 × 40 × 35 cm |
Bruk og oppbevaring | <h4><span style="text-decoration: underline;"><strong><span style="font-size: 12pt;">Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering</span></strong></span></h4> |
Be the first to review “Kimchikrukke 2 liter lys grønn”
Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering
Dette er vår beste råd for hvordan du skal behandle fermenteringskrukken:- Før du starter å fermentere, er det viktig at alt du vasker krukken, stenene og lokket på keramikkrukken.
- Vask krukken med varmt vann, men ikke kokende vann, for da kan keramikken sprekke. De tunge stenene kan godt kokes i varmt vann i noen minutter før bruk..
- Når du snitter grønnsaker, pass på at det ikke er rester av jord ell. på grønnsakene
- Du kan snitte kålen med rivjern eller kjøkkenmaskin som er rengjort på forhånd.
- Alt du benytter av verktøy til å ta opp fermentert mat med, bør være laget av tre eller plast. Ikke metall.
- Skal du forsyne deg av de fermenterte grønnsakene, så åpne krukken så sjelden du kan, for å beholde det anaerobe miljøet. Ta ut mindre porsjoner over i mindre glass.
- Etter fermenteringen, vasker du krukken, gjerne med litt eddik.
- Oppbevar de tunge stenene utenfor krukken.
- La krukken være tørr før du setter på lokket for lagring.
- Skulle du være så uheldig å få mugg på noe, så er det beste trikset eddik og vann.
Reviews
There are no reviews yet.