Kimchi krukke 2 liter oker

kr 849,00

Kimchikrukke, håndlager fra Holland. Sjekk oppskrift på kimchi. Lag din egen kimchi hjemme i en lekker krukke. Krukken rommer 2 liter. Klart på 10 dager.

Tomt på lager

Tilbake på lager-varsel

EAN: 7072921004996 Produktnummer: 81509 Kategorier: ,

Kimchikrukke i keramikk 2 liter lys oker farge

Håndlaget kimchikrukke fra Holland i en lekker oker farge. I pakken følger det med 1 stort lodd/ vekt-sten, trepinne til å presse massen ned og elastisk bånd til å holde massen nede.

Krukken rommer 2 liter.

Kimchien blir ferdig på få dager, se oppskrift på kimchi nedenfor.

Oppskrift på kimchi

Her får du en basisoppskrift på kimchi:

  • 1 kinakål, oppkappet
  • 1 stor hvit rettich, delt i strimler
  • 10 dl vann ( til å bløtlegg kinakål og reddddish i)
  • 2 ss fersk ingefær, skrelt delt i biter
  • 2 ss-1 dl havsalt, avhengig hvor god tid du har ( les i oppskriften)
  • 1/2-1 hvitløk, feddenede skrelt og delt opp
  • 1 bunt vårløk, hakket
  • 1 fersk chilli, renset for frø, hakket i biter
  • 2 ss kokossukker, eller annen søtning feks 3-5 dadler uten sten
  • 1 dash Fiskesaus
  • 1 dl kokt og avkjølt vann

Slik lager du  kimchi

  1. Vask kinakålen, del hele kinakålen i 4 deler, først på midten og så i 2 deler til.
  2. Ta vekk den harde stilken fra bladdelen, dvs nederst. Kast alt som er vissent elle stygt på kinakålen.
  3. Strimle kinakålen.
  4. Skrell den store hvite rettichen og strimle den så i små biter.
  5. Lag en saltlake av 10 dl vann og 2 ss salt. Ha kinakål og rettich i denne laken. Rør hver halve time, så laken kommer overalt på grønnsakene. La det marineres over natten.
  6. Hvis du ikke har tid til det, lar du grønnsakene marinere maks 1,5 t, man da bruker du en sterkere saltlake på 10 dl vann og 1 dl havsalt.
  7. Skyll vekk laken på grønnsakene. Dette må gjøres veldig godt. La det renne av seg i et dørslag.
  8. Lag en slags marinade av hakket ingefør, chilli, søtning, hvitløk, fiskesaus og 1 dl kokt avkjølt vann. Det skal moses sammen med en stavmikser ell.
  9. Skjær vårløk i ringer.
  10. Mariner kinakål, rettich og vårløk i marinaden i en bolle. Bland det godt sammen. Alle deler skal være dekket av marinaden.
  11. Ha kimchien på glass eller i en kimchikrukke
  12. Hvis du har den på glass, dekk til med et kjøkkenhåndkle og et lokk over( ikke skru til). La den stå på et lunt sted i 3-7 dager. Deretter settes den kaldt. Sjekk kimchien etter 1-2 dager. Da skal det starte å boble. Lukter det surt er den ferdig.
  13. Hvis du fermenterer i en kimchikrukke, legger du grønnsakene lagvis, til slutt heller du evt. på mer saltlake, se nedenfor om tips. Loddet legges på toppen, pinnen settes på og lokket holdes nede  med en strikk.
  14. Du lar krukken stå lunt i 1 uke, og setter den deretter kald for videre lagring.

Interessert i flere gratis fermenteringsoppskrifter: Gratis Ebok fra Annelies Schöneck kan lastes ned her 

Tips for  en vellykket kimchi

Gode tips for en vellykket kimchi:

  • Pass på at du bruker rikelig med væske. Du kan godt helle en dasj saltlake over grønnsakene til slutt ca 5 cm over loddet.
  • Marinaden må dekke grønnsakene godt, så bruk mye marinade.
  • Kimchien trenger utlufting, den slipper ut luft og bobler.
  • Du skal ikke stampe grønnsaker i kimchi, de legges lagvis.
  • Triks for å sikre en vellykket fermentering er å legge et lag løk i bunnen og på toppen av krukken. Løken skal og dekkes av marinade.
  • Hvis du har i gulerøtter og løk, (som har litt jordbakterier) eller har i mer hvitløk, garanteres et bra resultat.
Vekt 2500 g
Dimensjoner 60 × 70 × 120 cm

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Kimchi krukke 2 liter oker”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *