Hvorfor du skal plante ringblomster neste år!

IMG 2202

Ringblomster kan du nyte helt til frosten kommer og de kan brukes til så mye!! Her kan du lese om de fantastiske ringblomstene

Hvorfor ringblomster er så bra?

Ringblomster er en av de blomstene du kan ha helt til det blir snø og de er en av mine barndoms favoritter. Det engelske navnet er ‘Marigold‘, og det er virkelig noe magisk med denne  blomsten. Den kan blomstre hele sommeren, bare du sår dem tidlig nok. Ringblomten har mange bruksomrder. Ikke bare er de vakre å ta inn med sine sprakende oransje og gule farger, du kan trygt spise blomsten .Et ringblomstdryss kan piffe opp fargene i en kjedelig salat.hele sommeren. Du kan bruke ringblomster i gryterretter og ris. Du kan også ha den i te og pynte dine kaker. Ved å bruke en dehydrator kan du tørke og nyte ringblomster hele vinteren.

Høsttakkefest på Øverland Andelslandbruk

Hvis du har kjøkkenhage, så plant ringblomster innimellom. Ringblomten hindrer skadedyr i kjøkkenhagen din. Er du interessert i å lese mer om de medisinske egenskapene til ringblomsten, så les denne artikkelen:  Ringblomstens alle medisinske egenskaper.

Selv bruker jeg ringblomstsalve fra Vossabia ringblomstsalve Jeg er helt frelst på denne salven. Den er basert på ringblomst og den lukter så godt. Selv undgommene i familien føler at huden blir bedre ved å bruke denne salven .Ringblomst har antibakterielle egenskaper, derfor kan den brukes på liggesår som ikke gror. Kjenner du kanskje en som sliter med det i familen? Salven skal hjelpe mot hudutslett fra barbering, eksem ol.

Høsttakkefest på Øverland Andelslandbruk 1Høsttakkefest på Øverland Andelslandbruk 2

Ser du ringblomster i en hage nå, så spør om du kan få noen frø med hjem av de som henger og visner på blomsten!