Visste du mer om bipollen – ville du spist det!

bipollen fordeler

Mange synes bipollen har en spesiell smak, men bipollen er en ekstraordinær matvare.

Bipollen, elsket og hatet.

Bipollen er alltid et produkt vi er usikre på om vi skal ta med på demonstrasjon, fordi de som som smaker det, enten liker eller hater det !!   Men visste man mer om bipollen , ville man kamuflert denne fantastiske matvaren og spist det ganske ofte.

Hva er bipollen ?

Biene er ute og henter nektar og pollinerer blomstene. Når bien dukker ned i blomsten passer blomsten på å dynge hele biens kropp med sitt ‘mannlige frø’. Dette er bipollen, og det ser ut som et blomsterstøv. Biene bruker de 6 bena sine til å skyve pollenet bakover på kroppen sin. Bak på bien er det en pollenkurv, ( du kan se den på bildet) som alt dette pollenstøvet presses ned i. Det er utrolig å tenke på at bien må innom ca.200 blomster for å fylle opp pollenkurven sin! Den bruker litt sekret fra sin egen munn for å fukte pollenstøvet slik at pollenstøvet blir som en liten ball som henger sammen. Når biene kommer tilbake til kuben sin, samles bipollenet inn. Biene beskytter bipollenet med honning.

Hvorfor er det så bra å spise bipollen?

Bipollen er kjent for å være:

  • En av naturens mest komplette matvarer, fordi det inneholder et bredt spekter av mineraler, samt er rikt på protein og vitaminer.
  • Så komplett matvare at det blir karakterisert som ‘overlevelsesmat’ eller naturens gull.
  • Har et høyt proteininnhold og er rik på aminosyrer.
  • Lettopptagelig protein i motsetning til kjøtt.
  • Kjent hemmelighet hos idrettsutøvere at bipollen gir økt utholdenhet og energi.bipollen og idrettsutøvere
  • Hvis man leser om bipollen er de ‘medisinske’ egenskapene mange:beskytter og styrker leveren og leddene, gir økt energi m anti-bakteriell, soppdrepende, anti inflammatorisk, anti-osteoporose, anti-diare, pro- og prebiotisk, immunstyrkende, antioksidant, m.
biopllen på grot 300x225
Hvordan du skal bruke bipollen. Her er noen tips:

Lag deg en smoothie og dryss litt bipollenkorn over. Ha det oppå havregrøten. Lag er supershot eller prøv disse supergode karamellene eller energibarene. Lag hjemmelaget müsli med sjokolade, bipollen og rå kakao er en veldig god match!

Kunne du tenke deg å plante bievennlige blomster neste år ? Se hvilke blomster biene elsker:

Sana Bona har jobbet lenge for å finne en Sana Bona bipollen som smaker godt. Vår bipollen er multi floral og kommer fra en liten spansk gård. Vår bipollen finner du Sana Bona bipollen

Vil du lese enda mer: Her kan du lese  hvordan honning egentlig lages hvordan honning blir til