Oppskriftfilter
Valgte tema filtre
Velg tema
Dressinger og dip (9)
Energikuler og energibarer (12)
Glutenfri Granola (1)
Glutenfri Knekkebrød (6)
Glutenfri Muffins (9)
Glutenfrie Pannekaker (13)
Glutenfrie Rundstykker (9)
Glutenfritt Brød (9)
Grøt og Puddinger (18)
Hjemmelaget Hudpleie (1)
Konfekt og Rå Sjokolade (20)
Mat Laget i Dehydrator (48)
Beef Jerky og Turmat (2)
Brød og Wraps (18)
Fruktruller og Snacks (24)
Hjemmelaget Yoghurt og Musli (4)
Oppskrift på desserter (14)
Oppskrift på salater (10)
Oppskrifter på hjemmelaget juice (10)
Oppskrifter på nøttemelk (5)
Oppskrifter på Rå kaker (23)
Sana Bona Favorittkaker (12)
Smoothie oppskrifter (22)
Smoothiebowls (4)
Supper og Vegetargryter (14)
Vegetarisk Julemat (2)
Vegetarmiddager (15)
Valgte stikkord filtre
Velg stikkord
Bipollen (4)
Bønnepasta (2)
Cashewnøtter (34)
Chiafrø (17)
energikuler (1)
Excalibur Dehydrator (1)
Finsk Quinoa (8)
Goji bær (17)
Hamp (4)
Hampfrø (17)
Hampmel (2)
Hampolje (5)
Hampprotein (6)
Hasselnøtter (13)
Himalaya salt (106)
Hjemmelagde supper (1)
Kakaosmør (20)
Kokos (6)
Kokosflak (10)
Kokosmasse (33)
Kokosmel (5)
Kokosolje (63)
Kokossirup (50)
Kokossukker (7)
Mandelmel (25)
Mandelolje (1)
Mandelsmør rått (4)
Mandler (43)
Nøtter (1)
Olje (1)
Oppskrifter (1)
proteinkuler (1)
proteinsnacks (1)
Quinoaflak (2)
Quinoamel (4)
Quinoaprodukter (9)
Rå kakao (4)
Rå kakaonibs (17)
Rått kakaopulver (45)
Smoothie (23)
Superhonning (1)
Trine Grung (1)
Valnøtter (21)

Vegansk gryte med linser og gresskar


Råvaregruppe: Supper og Vegetargryter
gresskar og linsegryte

En vegansk gryte som er enkel å lage, og smaker utrolig godt på kalde dager! Laurbær og rosmarin gir en rund og komplementerende smak til gresskaret. 

Oppskrift på Vegansk Gryte med linser og gresskar

For 4 personer.

  • 2 ss Sana Bona økologisk kokosolje ekstra virgin
  • 2 stk løk, hakket
  • 3 stk gulrot, hakket
  • 3 stk stangselleristilker, hakket
  • 2 ss rosmarin, fersk evt. tørket krydder
  • 1 klype laurbærblader
  • 1 ts hvitløk, hakket
  • 300 gr linser, tørre
  • 1.2 ltr grønnsakbuljong
  • 600 gr gresskar i biter, skrellet
  • 1 håndfull bladpersille
  • 2 ss rødvinseddik

Slik lager du vegansk gryte:

Fres løk, gulrot og stangselleri, og la det surre på svak varme. Tilsett rosmarin og laursbærblader, og etter noen minutter tilsetter du ett hakket hvitløksfedd. Alt skal bli mykt og glansfullt.

Hell tørre linser over grønnsakene, sammen med 1 liter grønnsakbuljong. Hvis du ikke har grønnsakbuljong ferdig, så bruk vann med en god buljiongterning fra helsekost. La det hele få småkoke, før du tilsetter biter av gresskar. Du kan gjerne ha i ulike farger av gresskar evt. squash, for å få et fint fargespill i suppen din. Etter at du har hatt gresskaret i suppen, fyller du evt. på litt mere vann, slik at alle grønnsakene er dekket med væske i gryten.

La hele gryten småkoke i 30-40 minutter. Server suppen med hakket bladpersille.