Denne paideigen er utrolig smakfull. Hampmelet gjør den mer næringsrik. Fyll paien med det du ønsker.
Oppskrift på Paideig med Hampmel
For 1 paideig
- 4 dl jyttemel, evt. en blanding av jyttemel og bokhvetemel
- 1 dl Sana Bona hampmel økologisk
- 200 gr plantebasert smør (eller om du bruker noe annet)
- 4.5 ss kaldt vann
Slik lager du Paibunnen med Hampmel
Paideigen:
Bland melsortene, og tilsett smøret i biter. Smuldre smøret inn i melet, og tilsett kaldt vann. Elt deigen sammen, og sett deigen kjølig 1/2 time i en pose i kjøleskapet.
Kjevle ut deigen, og kle en paiform. Prikk paiskallet med en gaffel, og stek paiskallet i 15 min. på 200 grader. Ta paien ut av ovnen, før du fyller den med ønsket fyll.