Meksikansk Brød med Mais og Paprika

Vi kaller det meksikansk brød laget av grønnsaker, frø og olje. Ingrediensene er most og tørket i en dehydrator. Brødet holder i flere måneder, fordi vannet fjernes ved dehydreringen.
Oppskrift på Meksikansk Brød i Dehydrator
For 2 brett i Excalibur dehydrator ( 50 knekkebrød)
- 2.5 ss linfrø, bløtlagt i min 3 timer
- 1 stk gul paprika
- 1 stk rød paprika
- 1.5 stk boks økologisk mais (de små boksene)
- 0.5 stk vårløk, eller purre, hakket
- 1 dl squash, hakket
- 1 klype kajennepepper
- 1 ss presset limesaft
- 2 ss x-virgin olivenolje
- 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
Slik lager du Meksikansk Brød i dehydrator
Alle grønnsakene kuttes i biter, og moses i en blender, eller kjøkkenmaskin. Spre det utover paraflexx bakeark på ristene i dehydratoren. Rut opp den flytende massen, slik at når det er tørt kan du enkelt brekke opp brødet. Strø over solsikkefrø, eller annen ønsket topping.
Brødet tørkes i dehydratoren på 41 grader celsius, i ca 24 timer. Mot slutten av tørketiden vender du alle brettene med brødene, slik at de lettere tørker på begge sider.
Siden vannet er fjernet i brødet, er brødet holdbart i ukevis. Det kan oppbevares på benken i et tett glass.
Brødet er alternativ til vanlig brød, og fungerer også fint som ett næringsrikt alternativ til chips. Det kan brukes som kjeks til ost, eller som sunne kanapeer.