Glutenfrie Knekkebrød med Fenikkelfrø

Lag et spennende gluttenfritt knekkebrød med fenikkelfrø og soltørket tomat. Det er ellers ingen grønnsaker i dette knekkebrødet, så det minner om vanlig knekkebrød.
Oppskrift på Glutenfrie knekkebrød med fenikkelfrø
1 brett- 3 dl Sana Bona Mandler
- 2 dl solsikkefrø
- 2 dl gresskarkjerner
- 1 dl Sana Bona Valnøtter
- 6 ss linfrø
- 3 ss hvite uskallede sesamfrø (evt. Sana Bona Hampfrø uten skall)
- 1 ss svarte sesamfrø (evt. Sana Bona Hampfrø uten skall)
- 3 dl havregryn
- 20 stk soltørkede tomater
- 2 ts fenikkelfrø
- 1 ts Sana Bona Rosa Himalayasalt
- 4 ss Sana Bona Kaldpresset Hampolje
- 1 ss x-virgin olivenolje
Slik gjør lager du knekkebrødet:
Legg i vann nøtter og frø, samt havregryn i min. 3 timer. Skyll nøttene og frøene godt. Mos nøtter og frø sammen med soltrøkede tomater, rosa salt, krydder og oljer. Hvis du bruker hampfrø, skal de ikke bløtlegges. Hvis det blir tungt å mose ingrediensene, så tilsett litt vann.
Fordel knekkebrødmassen på Paraflexx bakeunderlag, på 1-2 brett i dehydratoren. Rut opp brødene med en pizzarullekniv før du tørker de. Tørk brødet i på 41 grader i dehydratoren i 12-15 timer, evt litt mer hvis det ikke er tørt. Snu brødene en gang under tørkeprosessen, når knekkebrødet er tørt oppå.