Quinoa økologisk finsk 5 kg
kr 699,00
Stor pose økologisk finsk, kortreist og smakfull quinoa, Egner seg som et alternativ til ris, grøt eller vegetarburger. Koker på 5 min.
Utsolgt
Tilbake på lager-varsel
Om Sana Bona økologisk finsk quinoa 5 kg:
Quinoa er blitt en populær matvare, fordi det er et proteinrikt, glutenfritt, og ett velsmakende frø som minner om ris. Planten kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, men Sana Bona quinoa er dyrket i Finland, noe som gir quinoaen en veldig god smak på grunn av en lang vekstsesong.
Vi kaller det arktisk quinoa, fordi den er dyrket i våre hjemlige trakter. Den finske quinoaen er litt mer klebrig enn quinoaen fra Peru.
Perfekt til middag, eller som frokost i form av grøt. Quinoaen kan også brukes til å lage falaffel, eller vegetarburger.
Hva er forskjellen mellom finsk quinoa og quinoa fra Sør-Amerika?
- Hovedforskjellen er at finsk quinoa er klebrig i konsistensen. Den klebrige konsistensen gjør at finsk quinoa kan brukes til å lage vegetarburger, fallafel, eller spises som en grøt, ala havregrøt.
- Koketiden er ulik. Finsk quinoa trenger 5 minutter. Quinoa fra Sør Amerika trenger 10-15 minutter.
- Smaken er ulik. Noen sier det er litt mer smak i finsk quinoa. Det kan skyldes at den har en veldig lang vekstsesong, er svaret fra leverandøren.
Hva er bra med finsk quinoa og hvorfor innlemme det i kostholdet?
Her skal vi liste opp noen grunner for hvorfor quinoa er bra for deg:
- Økologisk og kortreist quinoa er et produkt du kan stole på fremfor ris. Det har vært mange saker i media om ris Les mere Om giftsoffer i ris. Mattilsynet har blant annet hatt en del saker ang. ris og analyse av tungmetaller Tungmetaller i ris.
- Finsk quinoa inneholder mye proteiner, i tillegg til jern. I forhold til ris er det mer næringsrikt.
- Quinoa kan være et alternativ til havre, f.eks som quinoagrøt hvis du vil ha variasjon.
Viktig å skylle finsk quinoa
Det er viktig at du skyller quinoaen godt i varmt vann før koking. Skyll det i et dørslag, lenge og godt. Dette gjøres for å fjerne saponinet som kan sitte igjen i frøet.
Mål opp 1,5 gang så mye vann som quinoa. Ikke bruk for mye vann under selve kokingen. Koketiden er bare 5 minutter. Kok opp og la det svelle i 5 minutter under lokk.
Vekt | 5200 g |
---|---|
Dimensjoner | 31 × 8 × 35 cm |
Bruk og oppbevaring | <p><strong><span style="text-decoration: underline;">Hvordan quinoa kan brukes:</span></strong></p> |
Næringsinnhold | <p>Energi: 374 kcal / 1578 kJ</p> |
Energi: 374 kcal / 1578 kJ Protein: 13,6 g Karbohydrater: 61,9 g Fett: 6,60 g, mettet fett 0,7 g Fiber: 6,2 g Natrium: 0,2 g, Jern 5,3 mg Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter. Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.
Hvordan quinoa kan brukes: Quinoa er fint å bruke i baking og til matlaging. Frøet minner om ris og kan blant annet brukes som tilbehør til salater, kjøtt og fisk. Det kan brukes i kaker, som fyll i wraps og som grøt. Lag f. eks sushi med quinoa. Rester av quinoa kan brukes i brødbaking eller til å lage vegetarburgere. Kok quinoa med kokosmelk eller mandelmelk og lag en pudding til dessert ved å blande inn litt chiafrø og bær. Bruksanvisning: Skyll ønsket mengde quinoa i et dørslag eller gjennom en stor sil. Legg den skylte quinoaen i en kjele og fyll på 1,5 ganger så mye vann som quinoa. Kok opp, og la det småkoke under lokk i 5 minutter. Bruk gjerne en god buljongterning i kokevannet eller noen urter. Spis quinoa som den er eller bland inn krydder, urter som f. eks hakket persille og/eller grønnsaker. Quinoa kan spises varm eller kald som en salat eller som en frokostgrøt. Se oppskrifter på Sana Bona: Quinoaoppskrifter Oppbevares: Tørt