Hel bokhvete ristet økologisk 5 kg
kr 319,00
Hel, ristet økologisk bokhvete. 5 kg sekk. Ekstra god nøtteaktig smak. Bruk det som grøt, middagstilbehør, i burger og hjemmelaget musli.
På lager
Hva er hel bokhvete ristet ?
Hele bokhvete frø tørristes i en panne til hel ristet bokhvete. Når frøene ristes, får de en ekstra god, nøtteaktig smak. Ristet bokhvete brukes blant annet til å lage kasha. Det er for eksempel kokte ristetde bokhvetegryn som tilsettes smør stekte grønnsaker eller frukt. ,
Ristet bokhvete er et glutenfritt, næringsrikt frø.Det inneholder 13 g protein, og en rekke mineraler
Veldig mange, særlig i Øst Europa bruker ristet bokhvete som grøt. Det er kjempegodt. Du kan også bruke ristet, kokt bokhvete som et alternativ til ris. Det er vanlig å ha bokhvetegryn i salat , varm eller kald. Kokt bokhvete kan tilsettes supper eller være basis i en vegetarburger. Vil du lage din egen bokhvetemüsli, bløtlegger du grynene og tørker de i ovnen eller i dehydrator.
Vår bokhvetesort er ikke genmodifisert. Den er dyrket økologisk i Litauen.
Dette er hel skrellet bokhvete, som kalles ‘hulled’ bokhvete. Det ytterste, svarte skallet er fjernet. Deretter er frøene ristet.
Er bokhvete sunt for magen?
Bokhvete har et fullkornsprodukt og har et høyt innhold av fiber. Fiber er bra for å ha en velfungerende mage og tarm. De som er har sensitiv mage-tarmplager og og følger f.eks LOWFOD MAP kan spise bokhvete gryn bokhvetemel og bokhveteflak. Bokhvete er en del av LOWFOOD dietten , og for de som følger dette er bokhvete bedre enn f. eks bygggryn.bulgur og hvete.
Hel bokhvete oppskrifter
Hel ristet bokhvete kan brukes akkurat som du bruker hel, naturell bokhvete. Her er våre beste oppskrifter
- Lag en salt eller søt bokhvetegrøt med hele gryn
- Lag en vegetarburger med hel bokhvete
- Lag kasha. Det finnes mange oppskrifter. Det enkleste er bare kokt, ristet bokhvete med smør og stekte grønnsaker
- Lag din egen musli med hel ristet bokhvete
- Bak et bokhvetebrød
Hvordan koke bokhvete?
Slik kokoer du bokhvete:
- Skyll alltid bokhvetefrø godt i varmt vann før bruk. Bruk en stor sil og hell av vannet.
- Bløtlegger du over natten, så hell bløtleggingsvannet godt av
- Ved koking av frøene, bruk 1 del frø og 2 deler vann.
- Koketiden er ca.20-25 minutter
. Hvis du skal tørke frøene etter bløtlegging, så skyll de godt og tørk de på 42 grader i en ovn eller i en dehydrator.
Allergi informasjon for Sana Bona hel bokhvete
Produktet er glutenfritt, men kan inneholde spor av gluten siden det er ristet.
Oppbevar bokhveten tørt, på en temperatur mellom 5-25 grader Celisus.
Vekt | 5001 g |
---|---|
Dimensjoner | 31 × 15 × 35 cm |
Næringsinnhold | <p><strong>Næringsinhold pr 100 g: </strong></p> |
Be the first to review “Hel bokhvete ristet økologisk 5 kg”
Næringsinhold Hel ristet Bokhvete pr 100 g:
- Energi: 334 kcal / 1409 kJ
- Protein: 13g
- Karbohydrater: 58 g
- herav sukkerarter 0,95 g
- Fett: 3,0 g
- herav mettet fett 0,7 g
- Fiber: 9,6 g
- Salt: 0,0 g
Reviews
There are no reviews yet.