Grønne Ertespirer økologisk 400 g

kr 79,01

Spirede grønne erter godt. De har masse energi og har en god søtlig smak som er lett å like. Inneholder mye protein. Kan spires som microgreens.

På lager

EAN: 8003419028445 Produktnummer: 81190 Kategorier: , Brand:

Grønne ertespirer økologisk 400 g:

Spirede grønne erter er kjempegodt. De blir sprø, og kan minne om sukkererter. Det spirer veldig raskt, ca. 3 dager.

Grønne erter kan også spires som microgreens. Da blir det som en ertebønnestengel med grønne skudd. De grønne erteskuddene klippes og vokser opp igjen.

Grønne erter inneholder alle de essensielle aminosyrene og er kjent for å ha et høyt protein innhold (20-25%). Spirene har et høyt innhold av vitamin A, B, C, D og E samt kalsium, jern, magnesium, fosfor og kalium.

Grønne erter kan spires i hampspirebag, i spirekasse, i spireglass eller på jord.

Her forklarer vi deg hvordan du skal spire.

Hvordan spire grønne erter i spireglass og spirekasse?

  • Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
  • En passelig mengde frø er ca. 2-3 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø.
  • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
  • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
  • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
  • For grønne erter er spiretiden ca. 2-3 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
  • Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.

Hvordan spire i hampspirebag?

Alle grove frø som mungbønner, kikerter, linser, grønne erter og adzuki er fine å spire i en hampspirebag. Hampspirebag er et naturmateriale og kjekk å ha med på tur.

  • Start med å sterilisere hampspirebagen i 5 minutter i kokende vann. Avkjøl den.
  • Alle frø som skal spires må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde bønner i vann i i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
  • Hell de bløtlagte bønnene opp i hampspireposen. Skyll i friskt vann og heng så hampspirebagen opp på en knagg, og la vannet renne av.
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Dypp hampspirebagen ned i vann. La vannet renne ut. Heng bagen opp.
  • Dette gjør du i 2-3 dager til du ser ertene få en liten hale. Da er de klare til å spises.
  • Når du er spiret ferdig rens hampspirebagen for rester av frø.

Hvis hampspirebagen blir sur, steriliser den igjen i kokende vann. Gjør dette gjerne jevnlig.

Ta med deg hampspirebagen på tur: Dip & Hang:

Hampspirebag er kjekt å ha på backpacker tur.’ Du følger prinsippet: Dip and hang’ Bløtlegger frø, skyller og fester spirebagen bak på sekken , eller du kan gjøre det samme på et hotellrom: ‘Dip & Hang’ bagen hvor du er.

Hvordan spire grønne erter som microgreens?
  1. Bløtlegg de grønne ertene i vann 1 natt. Vann jorden godt, bruk en veldig fuktig spirematte eller en godt bløtlagt kokosjord( kokosnøttskall). Klipp bare til spirematten til den boksen du skal spire i hvis du skal bruke spirematte.
  2. Dryss ertene over det våte teppe av jord/matte eller kokosjord.
  3. Frøene vil trekke fukt fra underlaget. Dekk til frøene med et brett, asjett ell.
  4. Du skal vanne forsiktig, gjerne med en dusj flaske. Men du skal vanne først etter at det har begynt å komme opp en spire. Det er viktig at det ikke blir klissvått. Bruker du kokosjord, så holder den veldig bra på fukten og du trenger neste ikke vanne
  5. Spiretiden er ca. 7-10 dager, før du kan klippe av de herlige grønne erteskuddene som kan bli 10 cm høye.
Vekt 600 g
Næringsinnhold

<h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske grønne ertespirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2>
<p><strong><span styl

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Grønne Ertespirer økologisk 400 g”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Økologiske grønne ertespirer er rike på følgende næringsstoffer:

Vitaminene: Vitamin A, B, C, D og E Mineralene: Kalsium, Jern, Magnesium, Fosfor og Kalium. Protein innhold: 20-25 %