Brokkolifrø Raab økologisk spirefrø 500 g
Opprinnelig pris var: kr 134,79.kr 129,00Nåværende pris er: kr 129,00.
Du sparer kr 5,79
Brookoli Raab er en type brokkolispirer fra brokkolini. En mindre type brokkoligrønnsak også kalt aspargesbrokkoli. Brokkolispirer er en stor immunstyrker.
Utsolgt
Tilbake på lager-varsel
Brokkolifrø Raab økologisk spirefrø 500 g
Sana Bona har 2 typer brokkolispirer. Brokkoli Raab er spirefrø fra brokkolini, en variant av den vanlige brokkolien. Brokkolispirer er noe alle vil spire. Det er en av de sunneste spirene. Brokkoli Raab er lett å spire
Brokkolispirer trives best i spirekasse eller i spireglass, men du kan også dyrke brokkolispirer på jord.
Les om forskning på brokkolispirer og kreft Mat som gjør kål på kreft.
Eller sjekk ut Dr. Rhonda Patric foredrag om bla annet brokkolispirer Sulforaphane and Its Effects on Cancer, Mortality, Aging, Brain and Behavior, Heart Disease & More
Brokkoli Calabrese sies å har litt større innhold av Sulforaphane enn Brokkoli Raab.
Brokkolispirer liker ikke å ha det for varmt når du skal spire. Du må skylle med kaldt vann, gjerne 2 ganger om dagen. På dag 3 kommer de lodne røttene frem. Bare fortsett å skylle/ dyrke i kassen. Det er ikke mugg, men røtter. Det vil forsvinne. Les alle spiretriksene nedenfor:
Hvordan spire brokkolispirer i spireglass og spirekasse?
- Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
- En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass. Dette får du erfaring på.
- Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
- Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
- Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
- Fortsett å skylle 2 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
- Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
- For brokkoli er spiretiden ca. 4-6 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
- Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.
Nyttige tips når du spirer brokkoli spirefrø
- Brokkolispirer får veldig lodne røtter. Mange tror det er mugg, men det er det ikke, bare la spiringen fortsette. Røttene vil gå ned i jorden etterhvert, eller de vil forsvinne etterhvert i spireglasset. Dette skjer som oftest på DAG 3
- Brokkolispirer kan også ha en litt lukt av kål lukt i starten av spiringen, men det er bare å fortsette å spire. Det er bare slik frøene er.
- Sulphorafane stoffene i brokkoli, sies å være der allerede i starten av spiringen, like mye som etter 4-5 dager.
Vekt | 500 g |
---|---|
Dimensjoner | 16 × 16 × 8 cm |
Næringsinnhold | <h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske brokkoli spirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2> |