Melkekefir korn økologisk tørkede 1g

kr 169,00

Med disse økologiske melkekefir kornene, lager du melkekefir (en fermentert drikk). Melkekefirkornene kan du bruke om igjen. Vi forklarer hvordan.

På lager

EAN: 3830063020397 Produktnummer: 81413 Kategori: Brand:

Hva er melkekefir korn?

Melkekefirkorn tilsettes melk for å fermentere en drikk. Kefirkornene er dehydrerte, det vil si at de våkner til liv når de tilsettes væske. Kefirkornene vil formere seg, og de kan brukes om igjen. Du siler de fra den fermenterte drikken du har laget.

Oppskrift på melkekefir med denne posen

Først må du aktivere kornene. Hell 100 ml melk i en glasskrukke, og hell oppi kefirkornene. Dekk til med en klede. Fermenter i 24 timer på 20-24 grader Celsius. Rør rundt med en tre/plastskje etter 24 timer.  Ta ut melkekefirkornenene, ved å sile de gjennom noe ( ikke metall) og vask kornene med lunkent vann. Repeter dette 5-7 ganger. Når det begynne å tykne seg, eller du ser det surner, så bruk 200 ml melk isteden for 100 ml melk. Når kornene melkekefirkornene aktivert, og du kan lage kefir.

De aktiverte kornene tilsettes så 6 dl melk. Du fermenterer deretter drikken i 24 t, i romtemperatur( 20-24 grader C). Drikken er klar etter 24 timer, og kan drikkes, eller lagres i kjøleskap for andre gangs fermentering en dag til. Melkekefirkornene siles, slik at du kan bruke de til neste bath.

Hvis du vil fortsatte å lage melkekefir, kan du gjenta prosessen i 7 dager etterhverandre. Deretter må kornene ligge i melk for en kortere periode for å bli aktivert igjen. (se nedenfor under oppbevaring).

Når melkekefirkornene er tørre er de mindre enn når de er altivert, pass på å bruke en finmasket sil i starten når du silker kornene.

Hvordan oppbevare brukte melkekefir korn?

Når du er ferdig med å fermentere, kan du enten sette i gang en ny batch med de samme kefirkornene, eller lagre de til senere bruk. Hvis du vil lagre kornene, lar du de enten ligge i melk for en kortere periode på maks 7 dager, eller putter dem i vann med litt sukker for en lengre periode opp til 2 mnd.

Gi bort ekstra kefirkorn 

Kefirkorn vokser stadig, så det er vanlig å gi bort kefirkorn til andre. Det finnes mange grupper på Facebook der det gis bort kefirkorn.

2. gangs fermenteringstips

Når du har fermentert 1. gang, så har du kefiren i en lukket beholder. Du kan la drikken etterfermentere en dag. Kefirkornene skal ikke være med på 2. gangs fermentering. Sett beholderen med ett helt lukket lokk, enda en dag til, i kjøleskapet. Du vil få en litt sterkere fermentert smak når du fermenterer 2 ganger.

Hva slags melk kan brukes?

Ku melk Kumelk er mest populært for å lage melkekefir. Kefir med kumelk blir en tykk og fin drikk.

Geitemelk Geitemelk er blitt mer og mer populært å fermentere. Strukturen på denne melken er ikke som kumelk, derfor blir sluttproduktet tynnere i konsistensen.

Sauemelk Sauemelken er søtere enn kumelk, og inneholder mer protein. Fermentert sauemelk blir en tykk, kremete kefir.

Laktosefri melk Laktosefri melk kan ikke brukes til å lage kefir.

Nøttemelk og kokosmelk ol. Kokosmelk kan fermenteres med melkekefirkorn, så lenge man revitaliserer kornene i kumelk i 24 t. Dette må gjøres jevnlig. Ikke alle får til å fermentere kokosmelk, eller nøttemelker, men det er bare å prøve.

Opplysninger:

Uåpnet pose holder i 12 mnd. Er posen åpnet må de brukes med en gang. All fermentert mat og drikke kan inneholde spor av alkohol, eller histamin. Sjekk alltid med lege hvis du ammer, er gravid eller skal gi drikken til små barn.

Produsert i Slovenia. Økologisk sertifisert.

Vekt 200 g
Dimensjoner 14 × 8,5 × 0,5 cm
Bruk og oppbevaring

<h2><span style="text-decoration: underline; font-size: 12pt;"><strong><span style="line-height: 107%;">Slik lager du melkekefir i produksjonskrukken</span></strong></span></h2>
<p><strong>Fremgangsm

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Melkekefir korn økologisk tørkede 1g”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik lager du melkekefir i produksjonskrukken

Fremgangsmåten er forklart ut ifra det kefirproduksjonssettet vi selger. Men du kan fint gjøre dette uten å bruke den , f eks i et glass. 1. Mål opp kefirkornene Det første du gjøre, er å måle opp kerfirkorn. Det kan du enkelt gjøre ved måle opp i det integrerte begeret som finnes i topplokket. Mengden korn varierer ut ifra temperatur og individuelle smaksønsker. Generelt er anbefalingen å bruke 1 målebeger på 0,6 liter væske, og 2 målebeger til en 1,4-literskrukke. Kornene må aktiveres først. Det finner du informasjon om i produktbeskrivelsen på siden. Når det er gjort kan du følge det som står nedenfor. 2. Hell kefirkornene i glasskrukken Hell kefirkornene i krukken og fyll på ønsket væske. Du kan bruke kumelk, geitmelk, sauemelk evt. kokosmelk (se informasjon om valg av melk). Hver målestrek er 3 dl. 3. Åpne topplokket -sett i gang Topplokket åpnes slik at lufttilstrømningen starter. La krukken stå i romtemperatur i 24 timer. Første fermentering er ferdig når melken tykner og surner. Det skjer etter 24 timer. 4. Rør og sett på silen: Etter ca. 24 timer er første fermentering ferdig. Ta av topplokket og silen. Bruk røreskjeen og rør rundt slik at kefiren blandes godt. Da blir det lettere å sile den etterpå. Sett på silen igjen. 5. Sett på separatoren i silen og hell ut Sett på separatoren i topplokket. Hell kefiren i et glass for 2.fermentering, eller bruk den med en gang. Kefirkornene vil forbli i krukken mens kefiren helles av.