Kefir produksjonskrukke 1,4 l + vannkefirkorn
Opprinnelig pris var: kr 599,00.kr 569,00Nåværende pris er: kr 569,00.
Du sparer kr 30,00
Tilbudspakke: 1 Kefirkrukke i glass 1,4 l + 1 pose økologiske vannkefirkorn. Krukken passer til både vann- og melkekefir, samt kombuchaproduksjon.
På lager
Vannkefir og melkekefir produksjonssett 1,4 l med kefirkorn
Vi har satt sammen et kefirproduksjonssett med vannkefirkorn inkludert. Med denne krukken får du optimale forhold til å lage vannkefir av økologiske vannkefirkorn.
Denne fermenteringskrukken kan brukes til både vannkefir-, melkekefir og kombuchaproduksjon.
A. Om vannkefir krukken:
Med en vann/melkekefir krukke som denne, får du optimale forhold for å lage vann- og melkekefir. Det blir lett å lage, og lett å sile kefirkornene fra drikken når den er ferdig. Settet består av 6 ulike deler beskrevet nedenfor. Sjekk under fanen: Bruk og oppbevaring’ for hvordan du skal lage vann- og melkekefir. Oppskriftshefte følger også med.
1.Topp lokk
Topplokket kan skrus opp og igjen. Slik aktiveres luftstrømmen i kerfirkrukken, og urenheter hindres å komme inn i krukken. En målekopp for kefirkornene er integrert i topplokket.
2.Sil i lokk nr 2
Under det øverste lokket finnes en sil. Den er designet med tanke på tykkelsen på kefiren, og størrelsen på kefirkornene. Silen har to skjenkeområder: en for melkekefir (større silspor) og en annen for vannkefir (mindre silspor). Du velger å helle ut fra en av sidene, ettersom hva du produserer. På den måten blir separasjonen av kornene fra kefiren veldig enkel.
3.Selve glasskrukken
Formen på glassbeholderen gjør at den er lett å håndtere. Merkene på utsiden av krukken, viser nivåene for tilberedning av kefir for en porsjon. Hver strek er 3 dl.
4.Separator
Separatoren er et verktøy for å blande kefirkorn under siling, for å sikre at kornene lett skiller seg fra kefirdrikken. Du setter den ned i hullet på lokket, slik at den blir helt tett.
5.Juicepresse
Har du lyst til å tilsette presset juice til kefiren din, følger det med en juicepresse du kan sette på topplokket. Juicen renner ned gjennom silen i lokket.
6.Røreskje
Det følger med en røreskje, som blir et praktisk redskap til omrøring av kefir og tilsetting av kefirkorn.
7.Oppskriftshefte
Du får med et oppskriftshefte med 30 oppskrifter, til å lage en rekke kefirretter. Heftet er skrevet på engelsk.
B) Om vannkefirkorn
Vannkefirkorn tilsettes vann, juice, te ell. for å fermentere en drikk. Kefirkornene er dehydrerte, det vil si at de våkner til liv når de tilsettes væske. Kefirkornene vil formere seg, og de kan brukes om igjen. Du siler de fra den fermenterte drikken du har laget.
Over 90% av sukkeret brukes under fermenteringsprosessen, noe som resulterer i en drikk med ett lavt kaloriinnhold. Dette er et sunt alternativ til drikkevarer som brus eller el. Vannkefir kan smakes til med frukt, fruktjuice, eller urtete, noe som gir en fantastisk god smak.
Oppskrift på vannkefir med denne posen
Først må du aktivere kornene. Tilsett 300 ml lunkent vann( ikke kloret vann) i en glasskrukke, løs opp 30 g sukker. Ha deretter kefirkornene i krukken, og dekk til med et klede. La det fermentere i 3-4 dager på 20-24 grader Celsius. Ta ut vannkefirkornene, vask de med lunkent vann. Denne prosessen må du gjenta 5-7 ganger inntil du ser det er tegn på aktivitet i kornene. Da er vannkefirkornene aktivert, og du kan lage kefir:
Løs opp 30 g sukker i romtemperert vann, og tilsett de aktiverte kornene semmen med 6 dl vann. Du fermenterer så drikken i 24-48 timer, i romtemperatur (20-24 grader C). Det må være lufttilgang, så dekk til med et klede. Drikken er klar etter 1-2 dager, og kan drikkes, eller lagres i kjøleskap for andre gangs fermentering, en dag til. Du kan gjenta prosessen i 7 dager etter hverandre. Så må kornene ligge i vann med sukker for en kortere periode (se nedenfor under oppbevaring).
Du kan tilsette en bit tørket frukt eller en bit sitron når du lager vannkefir over. Da blir det ekstra god smak. Det kan være tørket rosiner, tørket ananas, tørket mango, tørket aprikos ell.
Hvordan oppbevare brukte vannkefirkorn?
Når du er ferdig med å fermentere, kan du enten sette i gang en ny batch med de samme kefirkornene, eller lagre de til senere bruk. Hvis du vil lagre kornene, lar du de enten ligge i melk for en kortere periode på maks 7 dager, eller putter dem i vann med litt sukker for en lengre periode opp til 2 mnd.
Gi bort ekstra kefirkorn
Kefirkorn vokser stadig, så det er vanlig å gi bort kefirkorn til andre. Det finnes mange grupper på Facebook der det gis bort kefirkorn.
2. gangs fermenteringstips
Når du har fermentert 1. gang, så putter du kefiren i en lukket beholder. Du kan la drikken etterfermentere 1 dag. Kefirkornene skal ikke være med på 2. gangs fermentering. Sett beholderen med helt lukket lokk 1 dag til i kjøleskapet. Du vil få en litt sterkere fermentert smak når du fermenterer 2 ganger.
Opplysninger:
Uåpnet pose holder i 12 mnd. Er posen åpnet må den brukes med en gang. All fermentert mat og drikke kan inneholde spor av alkohol, eller histaminer. Sjekk alltid med lege hvis du ammer, er gravid eller skal gi drikken til små barn.
Produsert i Slovenia. Økologisk sertifisert.
Vekt | 1000 g |
---|---|
Dimensjoner | 34 × 29 × 16 cm |
Bruk og oppbevaring | <h2><span style="font-size: 12pt;"> <span style="text-decoration: underline;"><strong><span style="line-height: 107%;">Slik lager du melkekefir</span></strong></span></span></h2> |
Tekniske spesifikasjoner | <h2><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-family: Helvetica, sans-serif;">Instruksjoner før bruk og under bruk </span></span></strong>, <h2><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Bruk kefirkrukken til spiring</strong></span></span></h2> |
Instruksjoner før bruk og under bruk
- Alle delene til fermenteringssettet må vaskes før bruk med varmt såpevann. Skyll vekk all såpen.
- Skyll alle delene etter bruk og tørk med et håndkle.
- Alle delene kan vaskes i oppvaskmaskin, men håndvask er å anbefale.
- Ikke fermenter i direkte sollys, unngå å sette fermenteringskrukken rett ved komfyren under fermenteringen.
- Det er viktig å ikke ta av lokket under fermenteringen. Små fluer ol. vil ellers kunne komme inn i krukken.
- Silen i topplokket er delt i 2, med 2 ulike silbredder. Der silbredden er bredest, heller du ut melkekefir. Der silbredden er smalest, heller du ut vannkefir.
- Bruk alltid rene hender når du jobber med fermentering.
- Hell alltid kefir i rene krukker.
- Ikke bruk redskaper av metall, bruk redskap av tre.
- Krukken kan sprekke hvis du lar den stå for lenge eller du bruker for mye sukker. Det skyldes CO2 gassen som utvikles under fermenteringen. Luft krukken eller bruk drikken opp innen 3-4 dager.