Fermenteringskrukke 2L grønnmelert

kr 679,00

Liten praktisk fermenteringskrukke på 2 liter. Krukken er et ekte håndarbeid fra Holland. 2 trykkstener følger med på 13 cm. Grønnmelert.

Tomt på lager

Tilbake på lager-varsel

EAN: 7072921003012 Produktnummer: 81476 Kategori: Brand:

Fermenteringskrukke 2 liter grønn

Liten og nett fermenteringskrukke. Den har et lekkert design og rommer 2 liter. Krukken er et ekte håndarbeid fra Holland. Det følger 2 trykkstener, som skal legges opppå grønnsakene til slutt når du har fylt krukken med grønnsaker.

Krukken finnes i ulike farger i vårt sortiment.

Det geniale med de gode gamle keramikk krukkene er at de tunge stenene du legger oppå kålen hindrer at luftboblene går ned i krukken. Boblene slippes ut gjennom en liten åpning i lokket. Lokket har en liten lufteluke. Når du heller vann i rennen rundt keramikklokket til krukken, dannes en vannlås. Luft slipper ut av krukken, men ingen luft slipper inn. Dette er bra for vellykket fermentering.

Krukkene er helt fri for bly og tungmetaller i leiren.

Krukken er 19 cm bred.

Høyden på krukken er 19 cm.

Krukken veier 2,8 kg, og rommer ett volum på 2 liter.

Interessert i flere gratis fermenteringsoppskrifter: Gratis Ebok fra Annelies Schöneck kan lastes ned her 

Vekt 5000,00 g
Dimensjoner 95,00 × 100,00 × 95,00 cm
Bruk og oppbevaring

<h2><span style="text-decoration: underline;"><strong><span style="font-size: 12pt;">Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering</span></strong></span></h2>
<p>Dette er vår beste råd

Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering

Dette er vår beste råd for hvordan du skal behandle fermenteringskrukken:
  1. Før du starter å fermentere, er det viktig at alt du vasker krukken, stenene og lokket på keramikkrukken.
  2. Vask krukken med varmt vann, men ikke kokende vann, for da kan keramikken sprekke. De tunge stenene kan godt kokes i varmt vann i noen minutter før bruk..
  3. Når du snitter grønnsaker, pass på at det ikke er rester av jord ell. på grønnsakene
  4. Du kan snitte kålen med rivjern eller kjøkkenmaskin som er rengjort på forhånd.
  5. Alt du benytter av verktøy til å ta opp fermentert mat med, bør være laget av tre eller plast. Ikke metall.
  6. Skal du forsyne deg av de fermenterte grønnsakene, så åpne krukken så sjelden du kan, for å beholde det anaerobe miljøet. Ta ut mindre porsjoner over i mindre glass.
  7. Etter fermenteringen, vasker du krukken, gjerne med litt eddik.
  8. Oppbevar de tunge stenene utenfor krukken.
  9. La krukken være tørr før du setter på lokket for lagring.
  10. Skulle du være så uheldig å få mugg på noe, så er det beste trikset eddik og vann.