Fermenteringskrukke 5L Brun
kr 559,00
En av våre mest populære fermenteringskrukker. Tradisjonell brun krukke som har stor plass. 2 store trykkstener følger med. Prisgunstig modell.
På lager
Om fermenteringskrukke 5 liter
Melkesyregjæringskrukken kommer fra Tyskland og rommer 5 liter. Krukken er laget av leire med saltglasur. Det følger med 2 trykkstener til krukken som skal legges på grønnsakene på toppen under fermenteringen. Luften kommer da opp og stenene hindrer at luftboblene går ned i krukken.
Om melkesyregjæring
Melkesyregjæring er en fantastisk konservering- og videreforedlingsmetode for grønnsaker og ville vekster. Tradisjonelt har man i Europa melkesyregjæret hodekål (sauerkraut), men alt av grønnsaker kan brukes og en kombinasjon av forskjellige grønnsaker og ville vekster blir veldig godt.
På yten av alle grønnsaker finnes det naturlig melkesyrebakterier og andre mikroorganismer. Ved melkesyregjæring skaper man et miljø der disse mikroorganismene trives og der andre uønskede organismer blir utkonkurrert. Grønnsakene får et fantastisk aroma og god holdbarhet. Grønnsakene blir lett fordøyelige, inneholdet av mineraler, sporstoffer og enzymer bevares eller til og med økes. Dette er faktisk en av de få konserveringsmetoden som beholder alle næringsstofferne i maten. Melkesyrede grønnsaker har et høyt innehold av levende mikroorganismer, dette er virkelig «probiotika» for vårt tarmsystem. Immunforsvaret styrkes og det hjelper kroppen slik at den enklere kan oppta næringsstoffer fra den maten vi spiser.
Om boken Fermentering av mat og drikke: Enkel fermenteringsbok om mat og drikke. Dette er Gry Hammers fermenteringsfavoritter, enkle fremgangsmåter og gode råd og triks for å få fermenterings-rutinene inn i din hverdag. Boken tar for seg melkesyregjæring, surdeigsbrød, fermenterte drikker som kefir ol. Flotte illustrasjonsbilder.
Vekt | 11000 g |
---|---|
Dimensjoner | 62 × 40 × 35 cm |
Bruk og oppbevaring | <h2><span style="text-decoration: underline;"><strong><span style="font-size: 12pt;">Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering</span></strong></span></h2> |
Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering
Dette er vår beste råd for hvordan du skal behandle fermenteringskrukken:- Før du starter å fermentere, er det viktig at alt du vasker krukken, stenene og lokket på keramikkrukken.
- Vask krukken med varmt vann, men ikke kokende vann, for da kan keramikken sprekke. De tunge stenene kan godt kokes i varmt vann i noen minutter før bruk..
- Når du snitter grønnsaker, pass på at det ikke er rester av jord ell. på grønnsakene
- Du kan snitte kålen med rivjern eller kjøkkenmaskin som er rengjort på forhånd.
- Alt du benytter av verktøy til å ta opp fermentert mat med, bør være laget av tre eller plast. Ikke metall.
- Skal du forsyne deg av de fermenterte grønnsakene, så åpne krukken så sjelden du kan, for å beholde det anaerobe miljøet. Ta ut mindre porsjoner over i mindre glass.
- Etter fermenteringen, vasker du krukken, gjerne med litt eddik.
- Oppbevar de tunge stenene utenfor krukken.
- La krukken være tørr før du setter på lokket for lagring.
- Skulle du være så uheldig å få mugg på noe, så er det beste trikset eddik og vann.