Morgenstund på jordet med gründerne i Sana Bona

gronnsakplukking sanabona grunder

I en hektisk hverdag som småbedrift, er møte med naturen en måte å sette ned tempoet på,.Når jobbfredagen i Sana Bona er over, eller tidlig en lørdag eller søndag morgen,  går turen til Øverland Andelslandbruk for å plukke ukens økologiske grønnsaker.

Hvordan vi  i Sana Bona stresser ned

Lukten av nyplukket tomat, gulrot eller ringblomst er ‘balsam for sjelen’. Vi leser ‘høstemeldingen’ som henger på tavlen , og tar med trillebåren ut på jordet.

Morgenstund på jordet med gründerne i Sana Bona 5Morgenstund på jordet med gründerne i Sana Bona 2

Vi nyter luktene, smakene og de vakre fargene. Vi bli minnet på at vi må ta vare på naturen og hvor verdifull den er.

Morgenstund på jordet med gründerne i Sana Bona 3Morgenstund på jordet med gründerne i Sana Bona 6

Vi i Sana Bona brenner for den økologiske rene maten, og brenner for at alle kan dyrke litt selv i en krukke, på en veranda eller i en pallekasse. La deg inspirere av Balkongbønder og Bokashi Norge. Vi har mange frø du kan dyrke til våren: Sana Bona grønnsakfrø

Morgenstund på jordet med gründerne i Sana Bona 1

Visste du at gulrotgresset er like mye og kanskje mer næringsrikt enn gulroten selv. Bruk gulrotgresset i grønn smoothie eller grønn juice. Rødbete blader kan wokes med hvitløk og smaker herlig.

Morgenstund på jordet med gründerne i Sana Bona 7Morgenstund på jordet med gründerne i Sana Bona 4

Ideer til nye oppskrifter er ofte blitt utveklset på jordet med andre andelshavere. Her er noen insirasjonsbilder fra helgens sanking, og nytelse.