Oppskriftfilter
Valgte tema filtre
Velg tema
Dressinger og dip (9)
Energikuler og energibarer (12)
Glutenfri Granola (1)
Glutenfri Knekkebrød (6)
Glutenfri Muffins (9)
Glutenfrie Pannekaker (13)
Glutenfrie Rundstykker (9)
Glutenfritt Brød (9)
Grøt og Puddinger (18)
Hjemmelaget Hudpleie (1)
Konfekt og Rå Sjokolade (20)
Mat Laget i Dehydrator (48)
Beef Jerky og Turmat (2)
Brød og Wraps (18)
Fruktruller og Snacks (24)
Hjemmelaget Yoghurt og Musli (4)
Oppskrift på desserter (14)
Oppskrift på salater (10)
Oppskrifter på hjemmelaget juice (10)
Oppskrifter på nøttemelk (5)
Oppskrifter på Rå kaker (23)
Sana Bona Favorittkaker (12)
Smoothie oppskrifter (22)
Smoothiebowls (4)
Supper og Vegetargryter (14)
Vegetarisk Julemat (2)
Vegetarmiddager (15)
Valgte stikkord filtre
Velg stikkord
Bipollen (4)
Bønnepasta (2)
Cashewnøtter (34)
Chiafrø (17)
energikuler (1)
Excalibur Dehydrator (1)
Finsk Quinoa (8)
Goji bær (17)
Hamp (4)
Hampfrø (17)
Hampmel (2)
Hampolje (5)
Hampprotein (6)
Hasselnøtter (13)
Himalaya salt (106)
Hjemmelagde supper (1)
Kakaosmør (20)
Kokos (6)
Kokosflak (10)
Kokosmasse (33)
Kokosmel (5)
Kokosolje (63)
Kokossirup (50)
Kokossukker (7)
Mandelmel (25)
Mandelolje (1)
Mandelsmør rått (4)
Mandler (43)
Nøtter (1)
Olje (1)
Oppskrifter (1)
proteinkuler (1)
proteinsnacks (1)
Quinoaflak (2)
Quinoamel (4)
Quinoaprodukter (9)
Rå kakao (4)
Rå kakaonibs (17)
Rått kakaopulver (45)
Smoothie (23)
Superhonning (1)
Trine Grung (1)
Valnøtter (21)

Nøttestek med Cashew og Tomat


Råvaregruppe: Vegetarisk Julemat
Kategori/tema: Cashewnøtter
nottestek med cashew og tomat 600x800

 Denne nøttesteken er magisk god. Et supert alternativ til de som ønsker å spise vegetar på julaften. Av erfaring vil mange ønske å spise nøttestek, i tillegg til tradisjonall julemat.

Oppskrift på Nøttestek med Cashew og Tomat

For 1 nøttestek

Oppskrift på Deigen til Nøttesteken

Oppskrift på Fyllet til Nøttesteken

Slik lager du Nøttestek med Cashew og Tomat

Deigen: Mos cashewnøttene. Del opp brødterningene i så små biter som mulig, og riv eplene. Stek de revne eplene litt i litt kokosolje, eller smør. Bland cashew, brød, og revne epler sammen. I en annen bolle haar du havrefløte, eller vanlig fløte, som du tilsetter revet skall av en økologisk sitron. Bland i maisenamel, timian, pepper og salt i fløten. Hell i cashew/brødblandingen, og rør godt. Dette skal bli en slags deig.

Fyllet: Riv eplene, og stek de med litt kokosolje, eller smør, sammen med biter av tomater. Ta blandingan av platen, og tilsett revet vegetarost, eller vanlig ost.. Ha en skvett med havrefløte i blandingen.  

Lagdelingen: Ha bakepapir i en liten brødform, og legg halvparten av deigen i bunnen, som du brer utover. Legg deretter hele fyllet oppå, og bre det jevnt utover. Anrett deretter resten av deigen over fyllet. Stekes på 200 grader i 40 min, midt i ovnen. La formen kjøles ned, før du hvelver hele nøttesteken. Pynt med svisker, urter, og ristede cashewnøtter. Severes med salat.