Oppskriftfilter
Valgte tema filtre
Velg tema
Dressinger og dip (9)
Energikuler og energibarer (12)
Glutenfri Granola (1)
Glutenfri Knekkebrød (6)
Glutenfri Muffins (9)
Glutenfrie Pannekaker (13)
Glutenfrie Rundstykker (9)
Glutenfritt Brød (9)
Grøt og Puddinger (18)
Hjemmelaget Hudpleie (1)
Konfekt og Rå Sjokolade (20)
Mat Laget i Dehydrator (48)
Beef Jerky og Turmat (2)
Brød og Wraps (18)
Fruktruller og Snacks (24)
Hjemmelaget Yoghurt og Musli (4)
Oppskrift på desserter (14)
Oppskrift på salater (10)
Oppskrifter på hjemmelaget juice (10)
Oppskrifter på nøttemelk (5)
Oppskrifter på Rå kaker (23)
Sana Bona Favorittkaker (12)
Smoothie oppskrifter (22)
Smoothiebowls (4)
Supper og Vegetargryter (14)
Vegetarisk Julemat (2)
Vegetarmiddager (15)
Valgte stikkord filtre
Velg stikkord
Bipollen (4)
Bønnepasta (2)
Cashewnøtter (34)
Chiafrø (17)
energikuler (1)
Excalibur Dehydrator (1)
Finsk Quinoa (8)
Goji bær (17)
Hamp (4)
Hampfrø (17)
Hampmel (2)
Hampolje (5)
Hampprotein (6)
Hasselnøtter (13)
Himalaya salt (106)
Hjemmelagde supper (1)
Kakaosmør (20)
Kokos (6)
Kokosflak (10)
Kokosmasse (33)
Kokosmel (5)
Kokosolje (63)
Kokossirup (50)
Kokossukker (7)
Mandelmel (25)
Mandelolje (1)
Mandelsmør rått (4)
Mandler (43)
Nøtter (1)
Olje (1)
Oppskrifter (1)
proteinkuler (1)
proteinsnacks (1)
Quinoaflak (2)
Quinoamel (4)
Quinoaprodukter (9)
Rå kakao (4)
Rå kakaonibs (17)
Rått kakaopulver (45)
Smoothie (23)
Superhonning (1)
Trine Grung (1)
Valnøtter (21)

Glutenfrie Favoritt Knekkebrød


Råvaregruppe: Glutenfri Knekkebrød
glutenfrie knekkebrod

Dette Glutenfrie knekkebrødet er laget i stekeovn. Du kan lage deigen natten før, eller steke det med en gang. Utrolig god smak. 

Oppskrift på Glutenfrie Knekkebrød

1 brett i stekeovnen

  • 4 dl glutenfrie havregryn
  • 2 dl linfrø, males til mel
  • 2 dl malte sesamfrø, svarte eller hvite
  • 3 dl malte solsikkefrø, evt byttes ut med mandler
  • 1 dl gresskarfrø, grovhakket
  • 1 dl olje eller smeltet smør
  • 6 dl vann

Slik lager du Glutenfrie knekkebrød

Begynn med å kjøre frøene/nøttene til mel, settes så til side. Kjør så havregrynene til mel, og bland i væske, krydder, og rør rundt før du tilsetter frøblandingen til slutt. Blandigen skal deretter svelle. Om du lar dette stå over natten (tildekket) smaker knekkebrødene syrlig og godt.

Smør blandingen over 2 stekeplater, ved hjelp av en slikkepott. Bruk bakepapir for å dekke stekeplatene. Strø gjerne på ekstra frø som pynt, da bør frøene klappes ned i knekkebrøddeigen. Knekkebrødene skal rutes opp før steking. 

Stekes på 175 C varmluft, i 15-20 min. Etter endt 15-20 minutter skal knekkebrødene vendes, før de stekes videre i nye 20 minutter. Da temperaturen kan variere i noen stekeovner, bør knekkebrødene observeres i ovnen, for å unngå at de blir overstekt. De ferdige knekkebrødene skal oppbevares i boks, for å unnå at de blir myke. 

Oppskriften fungerer også fint som brødoppskrift.