Oppskriftfilter
Valgte tema filtre
Velg tema
Dressinger og dip (9)
Energikuler og energibarer (12)
Glutenfri Granola (1)
Glutenfri Knekkebrød (6)
Glutenfri Muffins (9)
Glutenfrie Pannekaker (13)
Glutenfrie Rundstykker (9)
Glutenfritt Brød (9)
Grøt og Puddinger (19)
Hjemmelaget Hudpleie (1)
Konfekt og Rå Sjokolade (20)
Mat Laget i Dehydrator (48)
Beef Jerky og Turmat (2)
Brød og Wraps (18)
Fruktruller og Snacks (24)
Hjemmelaget Yoghurt og Musli (4)
Oppskrift på desserter (14)
Oppskrift på salater (10)
Oppskrifter på hjemmelaget juice (10)
Oppskrifter på nøttemelk (5)
Oppskrifter på Rå kaker (23)
Sana Bona Favorittkaker (12)
Smoothie oppskrifter (22)
Smoothiebowls (4)
Supper og Vegetargryter (14)
Vegetarisk Julemat (2)
Vegetarmiddager (15)
Valgte stikkord filtre
Velg stikkord
Bipollen (4)
Bønnepasta (2)
Cashewnøtter (34)
Chiafrø (17)
energikuler (1)
Excalibur Dehydrator (1)
Finsk Quinoa (8)
Goji bær (17)
Hamp (4)
Hampfrø (17)
Hampmel (2)
Hampolje (5)
Hampprotein (6)
Hasselnøtter (13)
Himalaya salt (106)
Hjemmelagde supper (1)
Kakaosmør (20)
Kokos (6)
Kokosflak (10)
Kokosmasse (33)
Kokosmel (5)
Kokosolje (63)
Kokossirup (50)
Kokossukker (7)
Mandelmel (25)
Mandelolje (1)
Mandelsmør rått (4)
Mandler (43)
Nøtter (1)
Olje (1)
Oppskrifter (1)
proteinkuler (1)
proteinsnacks (1)
Quinoaflak (2)
Quinoamel (4)
Quinoaprodukter (9)
Rå kakao (4)
Rå kakaonibs (17)
Rått kakaopulver (45)
Smoothie (23)
Superhonning (1)
Trine Grung (1)
Valnøtter (21)

Løkbrød med Vårløk


Råvaregruppe: Brød og Wraps
Lokbrod med varlok

Dette løkbrødet er veldig godt til suppe, gryterretter, eller som brød. Løkbrødet passer godt til ulike dipper f. eks. oliventapenade, eller avokadodip. Varier med ulike løktyper.

Oppskrift på Løkbrød laget i Excalibur Dehydrator

For 1 brett i dehydratoren (25 knekkebrød)

  • 3 dl solsikkefrø
  • 2 dl linfrø
  • 1 ss tamarisaus
  • 2 ss Sana Bona hampolje økologisk
  • 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
  • 2 stk løk, evt. litt vårløk

Slik gjør du løkbrødet:

Legg linfø og solsikkefrø i vann, i hver sin bolle, i minimum 3 timer. Hell av vannet og skyll solsikkefrøene. Mos alt sammen i en kjøkkenmaskin, stavmikser, eller blender. Tilsett tamarisaus, hampolje og Himalayasalt.

Bre massen utover et Paraflexx bakeunderlag i dehydratoren. Skjær løken/ vårløken/gressløken i skiver, og trykk det ned i massen. Rut opp med en pizzarulle kniv i 5*5 på brettet, for å enkelt kunne brekke brødet i passende biter etter endt tørketid. 

Sett på dehydratoren på 41-52 grader Celsius. La brødet tørke i 24-36 timer, ettersom hvor tykt det er. Snu brødet underveis i tørketiden. Legges i boks (kakebokser) når de er kalde etter tøking.
For å gjøre brødene helt "raw food", kan du enkelt tørke dem på 41 grader Celsius. Tørkeprosessen vil me dette ta lenger tid.