Oppskriftfilter
Valgte tema filtre
Velg tema
Dressinger og dip (9)
Energikuler og energibarer (12)
Glutenfri Granola (1)
Glutenfri Knekkebrød (6)
Glutenfri Muffins (9)
Glutenfrie Pannekaker (13)
Glutenfrie Rundstykker (9)
Glutenfritt Brød (9)
Grøt og Puddinger (19)
Hjemmelaget Hudpleie (1)
Konfekt og Rå Sjokolade (20)
Mat Laget i Dehydrator (48)
Beef Jerky og Turmat (2)
Brød og Wraps (18)
Fruktruller og Snacks (24)
Hjemmelaget Yoghurt og Musli (4)
Oppskrift på desserter (14)
Oppskrift på salater (10)
Oppskrifter på hjemmelaget juice (10)
Oppskrifter på nøttemelk (5)
Oppskrifter på Rå kaker (23)
Sana Bona Favorittkaker (12)
Smoothie oppskrifter (22)
Smoothiebowls (4)
Supper og Vegetargryter (14)
Vegetarisk Julemat (2)
Vegetarmiddager (15)
Valgte stikkord filtre
Velg stikkord
Bipollen (4)
Bønnepasta (2)
Cashewnøtter (34)
Chiafrø (17)
energikuler (1)
Excalibur Dehydrator (1)
Finsk Quinoa (8)
Goji bær (17)
Hamp (4)
Hampfrø (17)
Hampmel (2)
Hampolje (5)
Hampprotein (6)
Hasselnøtter (13)
Himalaya salt (106)
Hjemmelagde supper (1)
Kakaosmør (20)
Kokos (6)
Kokosflak (10)
Kokosmasse (33)
Kokosmel (5)
Kokosolje (63)
Kokossirup (50)
Kokossukker (7)
Mandelmel (25)
Mandelolje (1)
Mandelsmør rått (4)
Mandler (43)
Nøtter (1)
Olje (1)
Oppskrifter (1)
proteinkuler (1)
proteinsnacks (1)
Quinoaflak (2)
Quinoamel (4)
Quinoaprodukter (9)
Rå kakao (4)
Rå kakaonibs (17)
Rått kakaopulver (45)
Smoothie (23)
Superhonning (1)
Trine Grung (1)
Valnøtter (21)

Hjemmelaget granola med appelsin


Råvaregruppe: Hjemmelaget Yoghurt og Musli
Kategori/tema: Himalaya salt, Kokossirup, Mandler, Valnøtter
rawbgranola med appelsin 600x800

Denne granolaen er så god, at du kan spises som snack. Den inneholder ingen korn, bare nøtter og frø, frukt og krydder. Du kan servere den med friske bær, eller ulik frukt i sesong. Vi lager den i dehydrator, men du kan gjerne steke den i ovnen.

Granola oppskrift - Hjemmelaget granola med appelsin

For 3 brett i Excalibur dehydrator eller laget i oven.

Ingredienser til granola med appelsin

  • 3 dl dadler, eller svisker uten sten, bløtlegges min 4 timer
  • 4 dl Sana Bona mandler økologisk, bløtlegges min 4 timer
  • 1 dl solsikkefrø, bløtlegges min 4 timer
  • 6 dl Sana Bona valnøtter økologisk, bløtlegges min 4 timer
  • 2 dl gresskarkjerner, bløtlegges min 4 timer
  • 1.5 dl eple, skrelt
  • 1 dl lønnesirup , yaconsirup, eller Sana Bona kokosirup økologisk
  • 2 ss presset sitronsaft
  • 2 ss presset appelsinsaft
  • 1 ts ekte vaniljepulver
  • 1 ts kanel
  • 2 ts Sana Bona rosa Himalayasalt
  • 0.5 dl solsikkefrø
  • 2 dl tørket frukt f. eks rosiner, gojibær, tørkede moreller/kirsebær eller eplebiter

Slik lager du granola med appelsin

Dadel/sviskepure: 3 dl dadler, eller svisker legges i vann i minimum 4 timer, eller over natten. Hell av vannet, og mos dadlene/sviskene i en kjøkkenmaskin. Under mosingen tilsett det avrente vannet fra bløtleggingen, 1 ss av gangen. Stopp når massen blir som en pure. Alle de bløtlagte nøttene, og resten av solsikkefrøene, skal deretter moses grovt i en kjøkkenmaskin. Bland sviskepureen, og alt annet sammen med eple, søtning, krydder, sitron og appelsinsaft. Tilsett rosiner, eller annen tørket frukt, for en spennende tekstur på granolaen. Ingefær kan også brukes som en alternativ smakssetning. Bre massen utover 3 brett i dehydratoren. Bruk Paraflexx bakeunderlag. Tørkes på 41 grader Fahrenheit i 6-8 timer. Etter endt 6-8 timer, skal massen snus. Da skal du fjerne bakeunderlaget, så granolaen kun tørkes på risten i dehydratoren. Tørk videre i 8-12 timer på samme temperatur. Når granolaen er ferdig tørket og avkjølt, skal den brekkes i biter. Hvis du ikke har dehydrator og lager granolaen raw kan du bruke stekeovn på lav temperatur. Granolaen må oppbevares kjølig i en boks eller glasskrukke.