Rått kakaopulver økologisk 227 g

(3 omtaler)

kr 99,00

Rått kakaopulver har en svært aromatisk smak. Lag godterikuler, energibarer og smoothies med rå kakao. Vårt kakaopulver er kjent for den gode smaken.

Tomt på lager

Tilbake på lager-varsel

EAN: 7090020821269 Produktnummer: 20011 Kategori: Brand:

Sana Bona Arriba National økologisk rått kakaopulver: 

All sjokolade vi kjenner kommer fra rå kakaobønner. Rått kakaopulver er det fine pulveret som blir igjen, når man kaldpresser kakaosmør fra rå kakaobønner.

Kakaopulveret vårt har et høyt fettinnhold sammenlignet med andre rå kakaopulver, noe som gir vårt kakaopulver en sødmefylt og kraftig aroma.

Den unike aromaen og smaken på vårt rå kakaopulver, skyldes den eksklusive rå kakaobønnen vi bruker som er av den originale sorten Arriba National.

Hvorfor Arriba National rå kakaobønner?

Sana Bona rå kakao produkter er laget fra den spesielt aromatiske kakaobønnen: Arriba National. Denne rå kakaobønnen er verdenskjent for sin spesielt, intesne aromatiske kakaosmak.

Sorten er original og urgammel, dvs. at det ikke en hybridkakaobønne. Arriba National er brukt i alle våre rå kakaoprodukter.

Hva betyr det at kakaoen er rå?

At kakaopulveret er rått, betyr at det ikke er blitt varmet opp over 41 grader Celsius. Rå kakao er mye mer næringsrikt enn sjokolade, eller kakao som har blitt varmet opp (ristet/roasted). I oppvarmingen mister kakaoen mye av de unike næringsstoffene den har.

Generelt om alle Sana Bonas rå kakaoprodukter

Alle våre rå kakaoprodukter kommer direkte fra kakaobonden i dypet av Equador, og stammer fra den urgamle og eksklusive kakaobønnesorten Arriba National.

Kakaoen høstes for hånd, fra trær som er over 200 år gamle. Kakaoen er spesielt ettertraktet for sin gode smak.

Den unike smaken kommer av at trærne i generasjoner har vokst i nærheten av tropiske frukttrær. Menneskene i Balao i Equador lever i takt med naturen, og kakaoen høstes kun når kakaobønnene er helt modne. Slike erfaringer har blitt delt gjennom generasjoner.

Bønnene tørkes i sola under åpen himmel, helt uten gasstørking som praktiseres flere andre steder. Kakaobønnene er derfor 100% rå fra de plukkes til de havner hos deg.

Hvorfor spise rå kakao?

Rå kakao har mange gode egenskaper, her er noen av dem listet opp:

  • Superantioksidant. Rå kakao er en av naturens rikeste antioksidantkilder. Ingen bær eller frukt inneholder så mye antioksidanter som rå kakao. I ORAC tester scorer rå kakao høyest på antiokisdantlisten og har opptil 7 ganger mer antioksidantenheter enn i en typisk vanlig mørk sjokolade. Det er den store forskjellen mellom kokt og rå kakao.
  • Magnesium. Rå kakao er den rikeste kilden til magnesium blant de vanligste matvarene. Magnesium er mineral nr. 1 for å oppnå en god hjertefunksjon. Hjernen trenger også magnesium til en rekke viktige prosesser. Rå kakao inneholder også naturlig mye jern.
  • Aminosyren Tryptofan finnes naturlig i rå kakao. Tryptofan øker avspenningen og fremmer bedre søvn. Phenylethylamine (PEA) er funnet i sjokolade. PEA er et adrenalin liknende stoff som skapes i hjernen og som frigjøres når vi er forelsket.

Emballasjen til Sana Bona rå kakaoprodukter er 100% nedbrytbar

Vi er stolte av å kunne si at pakningen til alle våre kakaoprodukter er laget av 100% resirkulerbart materiale – uten at vi behøvde å kompromissere på emballasjens evne til å beskytte mot lys og oksygen.

Det finnes mange produkter på markedet som sier de er laget av rå kakaobønner, men all sjokolade er laget av rå kakaobønner.  Det er ingen garanti for at det ikke er varmebehandlet i produksjonsprosessen. Det er kun de som garanterer RAW, som er rått.  

Vekt 280,0000 g
Dimensjoner 15,0000 × 6,5000 × 12,0000 cm
Bruk og oppbevaring

<h6><strong><span style="text-decoration: underline; font-size: 12pt;">Slik elsker vi å bruke rått kakaopulver: </span></strong></h6>
<p>Du kan lage mye godt med rå kakao. Her gir vi deg tipsene til

Næringsinnhold

<h2><span style="font-size: 12pt;"><strong>Næringsverdi pr 100 g: </strong></span></h2>
<p><strong>Energi:</strong> 410 kcal / 1718 kJ</p>
<ul>
<li><strong>Protein:</strong> 23,0 g</li>
<li><stron

3 omtaler for Rått kakaopulver økologisk 227 g

  1. Randi

    Beste rå kakaopulver jeg har smakt(og jeg har smakt mange)

  2. Max

    Beste på markedet!

  3. Xavier

    Særdeles god kakao!

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Næringsverdi pr 100 g:

Energi: 410 kcal / 1718 kJ
  • Protein: 23,0 g
  • Karbohydrater: 33,0 g
  • - hvorav sukkerarter: 0,0 g
  • Fett: 23,0 g
  • - hvorav mettet fett: 19,0 g
  • - hvorav enumettet fett: 3,0 g
  • - hvorav flerumette fett: 1,0 g
  • Kostfiber: 21,0 g
  • Salt 0,0 g
Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler. Økologisk godkjenning: EC-BIO-141 Non Eu agriculture

Slik elsker vi å bruke rått kakaopulver:
Du kan lage mye godt med rå kakao. Her gir vi deg tipsene til hvordan du kan innlemme den sunne rå kakaoen i ditt daglige kosthold:
  • Bland rått kakaopulver inn i smoothies, det er helt fantastisk godt.
  • Bruk det i kaffedrikker, få en sjokolade smak på kaffe latten din.
  • Lager du proteindrikker, eller hva som ellers måtte være din favorittdrikk feks. etter trening, så ha i litt rått kakaopulver.
  • Lag nydelige sjokolade desserter, puddinger ol. Bare pass på temperaturen.
  • Vårt rå kakaopulver egner ser svært godt til å lage rå kaker, fordi pulveret har en svært aromatisk smak.
  • Lag sjokoladekjeks og hjemmelaget sjokolademüsli, få en intens sjokoladearoma.
  • Til rå hjemmelaget sjokolade brukes rått kakaopulver.
  • Strø rått kakaopulver på is, eller bland det inn i egen hjemmelaget is.
  • Lag sjokoladesaus eller sjokoladepålegg og bruk rå kakao.
Sana Bona rått kakaopulver er veldig konsentrert, så det skal ikke store mengdene til for å oppnå god sjokolade smak. Husk! Det er viktig at det rå kakaopulveret ikke varmes opp i rettene for å bevare de gode egenskapene. Skal du lage kakaodrikk, så vent til 'melken' ikke er så varm eller lag kald sjokoladedrikk med mandelmelk eller liknende. Skal du lage kaker eller kjeks så lag kaker som skal fryses eller dehydreres, slik at det rå kakaopulveret ikke blir varmet opp over 41 grader.