Kakaomasse 100% rå sjokolade økologisk 227 gr
kr 119,00
Rå kakaomasse er 100 % rå sjokolade . Laget som små plater av sjokolade. Smaken er ekstra god, fordi den er laget fra en god kakaobønne: Arriba National.
Utsolgt
Tilbake på lager-varsel
Om Sana Bona Arriba National 100% rå sjokolade ( kakaomasse):
Rå kakaomasse er 100% rå sjokolade. Rå kakaomasse lages ved å presse rå, skrellede kakaobønner, på svært lav varme (ikke over 41 grader Celsius). Massen smeltes, helles i former og deles opp i små plater med sjokolade. I rå kakaomasse er kakaosmøret bevart, i motsetning til rått kakaopulver.
Vår kakaomasse lages av den originale kakaobønnen Arriba National. Denne bønnen er kjent for å ha den aller fineste aroma og smak blant kakaobønner. Den rå kakaomassen har et naturlig høyt innhold av kakaosmør, og smaker litt mindre bittert enn rå kakaobønner.
Rå kakao i denne form er lett å bruke direkte i retter f. eks ved å raspe sjokoladen, eller smelte den i vannbad. Rå kakao er en av naturens sterkeste antioksidanter.
Denne rå kakaomassen inneholder ingen kjemikalier, eller tilsetningsstoffer, og den er økologisk dyrket.
Hvorfor Arriba National rå kakaobønner?
Sana Bona rå kakao produkter er laget fra den spesielt aromatiske kakaobønnen: Arriba National. Denne rå kakaobønnen er verdenskjent for sin spesielt aromatiske, intense kakaosmak.
Sorten er original og urgammel, dvs. at det ikke en hybridkakaobønne. Arriba National er brukt i alle våre rå kakaoprodukter.
Hva betyr det at kakaoen er rå?
At kakaoplatene er rå, betyr at det ikke er blitt varmet opp over 41 grader Celsius. Rå kakao er mye mer næringsrikt enn sjokolade, eller kakao som har blitt varmet opp (ristet/roasted). I oppvarmingen mister kakaoen mye av de unike næringsstoffene den har.
Generelt om alle Sana Bonas rå kakaoprodukter
Alle våre rå kakaoprodukter kommer direkte fra kakaobonden i dypet av Equador, og stammer fra den urgamle og eksklusive kakaobønnesorten Arriba National.
Kakaoen høstes for hånd og er spesielt ettertraktet for sin gode smak. Menneskene i Balao i Equador lever i takt med naturen, og kakaoen høstes når kakaobønnene er helt modne. Slike erfaringer er blitt delt gjennom generasjoner.
Den unike smaken kommer av at trærne i generasjoner har vokst i nærheten av triopiske frukttrær. Bønnene tørkes i sola under åpen himmell, helt uten gasstørking som praktiseres flere andre steder. Kakaobønnene er derfor 100% rå fra de plukkes til de havner hos deg.
Hvorfor spise rå kakao?
Rå kakao har mange gode egenskaper, her er noen av dem listet opp:
- Superantioksidant. Rå kakao er en av naturens rikeste antioksidantkilder. Ingen bær eller frukt inneholder så mye antioksidanter som rå kakao. t. I ORAC tester scorer rå kakao høyest på antiokisdantlisten, og har opptil 7 ganger mer antioksidantenheter enn i en typisk vanlig mørk sjokolade. Det er den store forskjellen mellom kokt og rå kakao.
- Magnesium. Rå kakao er den rikeste kilden til magnesium blant de vanligste matvarene. Magnesium er mineral nr. 1 for å oppnå en god hjertefunksjon. Hjernen trenger også magnesium til en rekke viktige prosesser. Rå kakao inneholder også naturlig mye jern.
- Aminosyren Tryptofan finnes naturlig i rå kakao. Tryptofan øker avspenningen og fremmer bedre søvn. Phenylethylamine (PEA) er funnet i sjokolade. PEA er et adrenalin liknende stoff som skapes i hjernen og som frigjøres når vi er forelsket.
Emballasjen til Sana Bona rå kakaoprodukter er 100% nedbrytbar
Vi er stolte av å kunne si at pakningen til alle våre kakaoprodukter er laget av 100% resirkulerbart materiale, uten at vi behøvde å kompromissere på emballasjens evne til å beskytte mot lys og oksygen.
Det finnes mange produkter på markedet som sier de er laget av rå kakaobønner, men all sjokolade er laget av rå kakaobønner. Det er ingen garanti for at det ikke er varmebehandlet i produksjonsprosessen. Det er kun de som garanterer RAW, som er rått.
Vekt | 500,0000 g |
---|---|
Dimensjoner | 15,0000 × 6,5000 × 12,0000 cm |
Bruk og oppbevaring | <h2><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="text-decoration: underline;">Hvordan bruke rå kakaomasse?</span></strong></span></h2> |
Næringsinnhold | <h2><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="text-decoration: underline;">Næringsverdi pr 100 g:</span></strong></span></h2> |
Næringsverdi pr 100 g:
Energi: 640 kcal/ 2682 KJ- Protein: 15,0 g Karbohydrater: 30,0 g - hvorav sukkerarter: 0,0 g Fett: 45,0 g - hvorav mettet fett: 28,0 g
- -hvorav enumettet fett: 15,0 g
- -hvorav flerumettet fett: 2,0 g Kostfiber: 10,0 g,
- Salt 0,0 g
Hvordan bruke rå kakaomasse?
Hvis rå kakaomasse blandes med noe, kjennes ikke den litt bitre smaken. Noen liker den slik, men andre vil ha den litt søtere. Her er noen tips til hva du kan bruke den 100% rå sjokoladen til:- Et alternativ er å raspe kakaomassen i retter, f.eks. oppå is eller kaker
- Del opp noen biter og bruk det i smoothies eller proteindrikker eller bare strø det oppå.
- Rå masse kan smeltes i vannbad og tilsettes mer rått kakaosmør, kokosfett og litt søtning. Alt dette blandes og fryses ned til hjemmelaget rå sjokolade.
- Denne rå sjokoladen kan også spises som 100% rå sjokolade.