Rå økologisk kokosolje ekstra virgin 500 ml
Opprinnelig pris var: kr 159,00.kr 99,00Nåværende pris er: kr 99,00.
Du sparer kr 60,00
Økologisk rå, ekstra virgin kokosolje har en aromatisk smak og lukt av kokos. Den er fremstilt av ferske kokosnøtter fra Sri Lanka, og er ikke raffinert.
Utsolgt
Tilbake på lager-varsel
Om Sana Bona rå økologisk kokosolje:
Sana Bona rå ekstra virgin kokosolje har en spesielt, aromatisk smak og lukt av kokos. Den er fremstilt av ferske økologisk, dyrkede kokosnøtter, og gjennomgår ingen raffinering.
Kokosoljen ekstraheres ved en sentrifugeringsprosess. Ferskt kokosnøttkjøtt kaldpresses og filtreres. Denne prosessen krever ingen varme, og resultatet er en smakfull kokosolje av høy kvalitet.
Produktet kommer fra Sri Lanka.
Hvorfor skal vi spise litt rå kokosolje ?
Selv om kokosolje inneholder mye fett, kan det være sunt å spise litt rå økologisk kokosolje ekstra virgin, eller bruke det på kroppen. Det er en rekke studier som bekrefter dette. Kokosoljen skal inntas i små mengder, men det kan ha disse gode egenskapene ( kilde: The coconut Oil Miracle, BruceFife.C.N.,D.N.):
- Det sies at kokosolje har en anti mikrobe/bakteriell egenskap pga dens innhold av MCFA ( mellomlange fettsyrer: Medium Chain Fatty Acid).
- Laurinsyre i kokosolje, er kjent for å gunstig effekt på hjernen, og kan beskytte oss mot Alzheimer.
- Kaprinsyre i kokosolje kan ha en soppdrepende effekt.
- MCFA (de mellomlange fettsyrene) i kokosolje er et lettere fordøyelig fett.
Hva kokosolje brukes til:
Her er forslag til hvordan du kan bruke rå ekstra virgin kokosolje:
- Bruk kokosoljen i rå kaker og konfekt og hjemmelaget rå sjokolade.
- Du kan steke i denne kokosoljen slev om den er ekstra virgin..
- Bruk kokosolje på huden som en hudolje eller slagt bodybytter.
- Bruk kokosolje som en liten hårkur, tilsett et par teskjeer kokosolje og fordel det i håret når du sover.
- Du kan bruke kokosolje istedenfor barberskum, til å barbere f. eks leggene.
Hvordan oppbevares kokosolje
Du kan oppbevare kokosoljen varmt eller kaldt. Kokosoljen stivner i kjøleskapet.Det beste er å ha kokosoljen oppbavert i romtemperatur, for da er det lettere å bruke av den og måle akkurat mengde på f. eks 1 ts i en oppskrift. Det viktige er å benytte en ren skje når du forskyner deg av oljen hver gang.
Hvis du synes det er vanskelig å bruke kokosolje så har andre kokosprodukter ( kokosflak, kokosmasse) de de gunstige oljene i seg, så da kan du spise de produktene i steden.
Vekt | 690 g |
---|---|
Dimensjoner | 9 × 9 × 12 cm |
Næringsinnhold | <h2><span style="font-size: 12pt;"><span style="text-decoration: underline;">Næringsverdi pr 100 g:</span></span></h2> |