Kaldpresset hampolje økologisk 250 ml
kr 139,00
Hampolje lages ved å kaldpresse økologiske hampfrø. Oljen har en god og mild, nøtteaktig smak. Vunnet en rekke priser i Tyskland, for sin kvalitet.
På lager
Om Sana Bona kaldpresset hampolje:
Kaldpresset hampolje er laget av mathampfrø, og har et høyt innhold av umettede fettsyrer. Hampoljen har en unik fettsammensetning. Den er en veldig bra kilde til de sunne omega-3, og omega-6 fettsyrene: linolsyre, alfalinolensyre og gammalinolensyre.
Vi trenger å få tilført disse flerumettede fettsyrene gjennom maten vi spiser. Vår hampolje har vunnet en rekke priser i Tyskland for god kvalitet. Oljen er dobbelt kaldpresset.
Hvordan kan du bruke hampolje ?
Hampoljen har en mild og god nøtteaktig smak som er lett å like. Det anbefales at hampoljen ikke varmebehandles eller brukes til steking. Hampolje brukes kald.
- Lage en dressing med hampoljen. Hampolje sammen med balsamico blir til en kjempegod dressing.
- Hampolje er fin å bruke i smoothies, for den har en god nøtteaktig smak, sammenliknet med f. eks linfrøolje.
- Kan helles over middagsretter, supper, ferdig pasta, ris og grønnsaker
- Hampolje kan også tas som et kosttilskudd pga innholdet av linolsyre, alfalinolensyre og gammalinolensyre.
Et anbefalt daglig inntak av hampolje er er 30-40 gram.
Debiogodkjent og kontrollert
Vår hampolje er nøye testet og kontrollert. Hver batch testes. Hampoljen er økologisk og Debiogodkjent.
Hamp (Cannabis sativa) er en plante med svært næringsrike frø. Selv om planten heter Cannabis sativa, har mathamp ingen narkotisk effekt. Mathamp inneholder ikke THC, som er det hallusinerende stoffet i cannabis.
Sana Bona fikk hamp godkjent som ny mat i Norge
Sana Bona var det selskapet som fikk godkjent mathamp som matvare i Norge. Alle nye matvarer som er ukjent i Norge må klassifiseres som Ny Mat.
Ukjente matvarer havner på Legemiddelverkets urteliste. Derfor må den flyttes over fra urtelisten til ny matvare og så godkjennes som matvare. Dette kan ta år.
Sana Bona la frem dokumentasjon for Mattilsynet og fikk hamp godkjent som ny mat i Norge i 2010. Dette vedtaket vi fikk, har i ettertid vært til glede for alle som selger hamp i Norge.
Vekt | 750 g |
---|---|
Dimensjoner | 4,5 × 4,5 × 22 cm |
Bruk og oppbevaring | <h2><span style="font-size: 12pt;"><strong>Slik bruker du og oppbevarer hampoljen:</strong></span></h2> |
Næringsinnhold | <h2><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Næringsinnhold pr 100 g:</strong></span></span></h2> |
Næringsinnhold hampolje pr 100 g:
- Energi: 880 kcal / 3682 kJ Protein: 1 g Karbohydrater: 5 g
- Herav sukkerarter: 0 g Fett: 94 g Spesifikasjon av fettsyrer: Mettede fettsyrer: 9,9 g (10 %) Enumettede fettsyrer: 14,1 g (15 %) Flerumettede fettsyrer: 70,5 g (75 %) - hvorav linolsyre LA (omega-6): 52 % - hvorav alfalinolensyre ALS (omega-3): 20 % - hvorav gammalinolensyre GLS (omega-6): 3 %
- Salt: 0 g