Fermenteringskrukke 5 liter beige med saltglasur

kr 812,00

Fermenteringskrukken har ekte saltglasur, og er håndlaget i Tyskland. Rommer 5 l. Stor og vid krukke med masse plass. 2 tunge, glaserte trykkstener.

Tomt på lager

Tilbake på lager-varsel

EAN: 7072921001339 Produktnummer: 81172 Kategori: Brand:

Fermenteringskrukke 5 liter beige med saltglasur

Denne fermenteringskrukken er håndlaget i Tyskland, og rommer egentlig 5 liter (det står et 3 tall utenpå men den rommer 5 liter). Krukken er laget av leire med ekte saltglasur. Det følger 2 store tunge trykkstener, som skal legges opppå grønnsakene til slutt når du har fylt krukken med grønnsaker.

Saltglasur lages i brenningsprosessen av krukken, saltet tilføres, og temperaturen går opp imot 1200-1300 grader. Da smelter leiren, og det danner en lekker, glasert hinne på keramikken. Dette er en gammel teknikk fra 1600-tallet, og du får den sterkeste glasur som finnes. Overflaten kan være litt kornete enkelte steder, men det er pga. saltet.

Det geniale med de gode gamle keramikk krukkene er at de tunge stenene du legger oppå kålen hindrer at luftboblene går ned i krukken. Boblene slippes ut gjennom en liten åpning i lokket. Lokket har en liten lufteluke. Når du heller vann i rennen rundt keramikklokket til krukken, dannes en vannlås. Luft slipper ut av krukken, men ingen luft slipper inn. Dette er bra for vellykket fermentering.

Krukkene er helt fri for bly og tungmetaller i leiren.

Interessert i flere gratis fermenteringsoppskrifter: Gratis Ebok fra Annelies Schöneck kan lastes ned her 

Vekt 5100,0000 g
Dimensjoner 62 × 40 × 35 cm
Bruk og oppbevaring

<h2><span style="text-decoration: underline;"><strong><span style="font-size: 12pt;">Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering</span></strong></span></h2>
<p>Dette er vår beste råd

Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering

Dette er vår beste råd for hvordan du skal behandle fermenteringskrukken:
  1. Før du starter å fermentere, er det viktig at alt du vasker krukken, stenene og lokket på keramikkrukken.
  2. Vask krukken med varmt vann, men ikke kokende vann, for da kan keramikken sprekke. De tunge stenene kan godt kokes i varmt vann i noen minutter før bruk..
  3. Når du snitter grønnsaker, pass på at det ikke er rester av jord ell. på grønnsakene
  4. Du kan snitte kålen med rivjern eller kjøkkenmaskin som er rengjort på forhånd.
  5. Alt du benytter av verktøy til å ta opp fermentert mat med, bør være laget av tre eller plast. Ikke metall.
  6. Skal du forsyne deg av de fermenterte grønnsakene, så åpne krukken så sjelden du kan, for å beholde det anaerobe miljøet. Ta ut mindre porsjoner over i mindre glass.
  7. Etter fermenteringen, vasker du krukken, gjerne med litt eddik.
  8. Oppbevar de tunge stenene utenfor krukken.
  9. La krukken være tørr før du setter på lokket for lagring.
  10. Skulle du være så uheldig å få mugg på noe, så er det beste trikset eddik og vann.