Kombucha krukke 4L lys blå med tappekran
kr 999,00
Lekker, håndlaget blå keramikk kombuchakrukke med tappekran i rustfritt stål. Giftfrie og blyfrie materialer. Lag kombucha selv. Tapp kombucha kranen.
Tomt på lager
Tilbake på lager-varsel
Om kombucha krukke 4 liter lys blå med tappekran
Håndlaget kombuchakrukke fra Holland. Lag din egen kombucha i denne krukken. Den lekre krukken er produsert i helt gift og blyfrie materialer.
Du setter inn en en tappekran i rustfritt stål. Du kan enkelt fjernes og settes inn igjen etter ønske. Krukken rommer 4 liter og den er produsert på 1225 grader Celsius.
Når du oppbevarer kombucha i slike krukker, øker du holdbarheten betraktelig fremfor oppbevaring i glass.
Hvordan lage kombucha selv
Hvis du ønsker å lage kombucha selv, må du enten få en scooby (kombuchasoppen) fra noen du kjenner lagt i litt startkultur, eller så kan du kjøpe en startkultur som har soppen i seg (Sana Bona selger det).
Lag svart te med sukker. Bruk helst hvitt sukker, for et mest vellykket resultat. Teen avkjøles.
Hell så den avkjølte teen over i kombuchakrukken i keramikk. Scobyen med startkultur slippes forsiktig ned i krukken. Sett på keramikklokket .
Soppen spiser opp sukkeret, og fermenterer teen. Hele prosessen tar ca 1-2 uker. Når kombuchaen er ferdig er det en brusaktig drikk med masse gode bakterier for magen.
Kombucha kan du også lage i ett sterilisert Norgesglass, eller ett tilsvarende stort glass på ca. 1 liter. Sterilisering vil si ca. 5 min koking av glasset i en kjele med vann. Du avkjøler glasset og heller kald te med sukker i glasset. Scoobyen slippes forsiktig ned i glasset. Legg et klede over glasskrukken, så ikke noen fluer eller annet kommer ned i krukken.
Oppskrift på Kombucha
- 1,5 liter vann
- 100 g hvitt sukker
- 2 teposer svart økologisk te
- 1 scooby med combucha startkultur ca 1-1,5 dl ( dvs. litt fermentert kombucha fra sist batch)
Vannet kokes opp, sukker og te tilsettes. La det trekke, og slik at sukkeret løses opp. Teen avkjøles helt. Tilsett teen til det du ønsker å fermentere i. Legg scoobyen forsiktig på toppen av teen. Dekk til med lokk, eller ett klede med strikk.
Ta vare på kombucha soppen
Ta alltid vare på scoobyen, startkultur, og ca.1-1,5 dl kombucha i et glass, til neste gang du lager kombucha. Når du skal lage kombucha vil scoobyen produsere en baby scooby under seg selv. På denne måten kan du enkelt dele scoobyen i to. Du må alltid ha litt gammel startkultur, når du lager en ny batch med kombucha.
Kombuchababyen tåler og lagres noen dager. Hvis den skal stå lenger, må du lage te med sukker og tilføre det. Ellers får ikke soppen nok mat.
Rengjøringstips når du lager kombucha
Det er viktig at du er ren på hendene når du jobber med kombucha. Alt du bruker av utstyr må være rent. Keramikk krukken skylles etter en kombuchaproduksjon. Bruker du glass, skylles de. Du skal ikke vaske de i oppvaskmaskin. Ikke putt hendene ned i kombuchaen. Du kan godt vaske soppen litt innimellom med hendene, sørg for at du er ren på hendene.
Vekt | 4500,0000 g |
---|---|
Dimensjoner | 62 × 40 × 35 cm |