Tilbud!

Surdeig produksjonskrukke 900 ml

kr 379,00
Du sparer kr 20,00

Dette er en surdeig produksjonskrukke i glass med tilbehør. Totalt 7 deler.  Perfekt til å sette i gang surdeigsbaking og lage surdeigsbrød.

På lager

EAN: 3830063021325 Produktnummer: 81513 Kategorier: ,

Dette får du med i surdeig produksjonssettet: 

  • Glasskrukke på 900 ml
  • Lokk med ring til å lukke glasset
  • Måleskje i plast
  • Gummiring/strikk til å ha utenpå glasset, for å se hvordan surdeigen vokser.
  • Fermenteringsklokke som du kan ha i lokket, lett å følge med på tiden.
  • Oppbevaringskopp i plast med lokk og målestreker, til å lagre surdeigsrester og til bruke som målebeger av mel og vann.
  • Intruksjonsbok med oppskrift og forklaringer og tips på hvordan lage surdeig og surdeigsbrød.

Alle plastdeler er laget av Bioplast. dvs de er laget av et organisk materiale.Plastdelene er mer miljøvennlig produsert og materialet kan resirkuleres.

Hvordan lage surdeig:

Du trenger en aktiv surdeigskultur for å starte med surdeigsbaking. En aktiv kultur lukter gjær og bobler. En slik surdeigstarter kan du få deg på 3 måter:

  1. Du lager deg en surdeigsstarter fra scratch. Det vil ta deg ca 7 dager.
  2. Du bruker en tørket surdeigsstarter fra Kerfirco som Sana Bona selger, og aktiverer den. Det tar ca 3 dager+.
  3. Du får en surdeigsstarter fra en venn, som du aktiverer ved å gi den mel og vann. Det tar 1-2 dager.

Oppskrift på surdeigsbrød:

Når du skal bake surdeigsbrød må du først ha en aktiv surdeig klar. Så må du mate den, når du skal starte med bakingen.

  1. Start med å mate surdeigstarteren i det glasset som følger med i dette settet. Bland 10 g. surdeigstarter+ 30 g. mel og 30 ml. vann.
  2. Dette lar du stå og fermentere i 7-10 timer i romtemperatur. Da skal surdeigen doble seg i volum( boble og putre i glasset).
  3. For å se at surdeigen dobler seg. Sett på strikken rundt glasset, så du kan se økningen i volum.
  4. I bakebollen legger du 500 g mel og 350 g lunkent vann. Bland dette sammen og la det står en time og hvile. Enzymene i melet vil bryte ned stivelsen og proteinet.
  5. Tilsett deretter den aktive surdeigen og 10 g salt i bakebollen.
  6. Strekk og brett diegen. Du skal kna deigen, trekke og brette den hvert 30 min. i 2-3 timer.
  7. Tilslutt former du brødet i den fasong du vil ha ( rundt,avlangt).
  8. Brødet skal nå stå og vokse til dobbel størrelse. Enten skjer dette i romtemperatur 3-4 timer) eller i kjøleskap over natten.
  9. Når du skal steke brødet. Snitt det med en kniv på toppen. Det er viktig for at skorpen skal bli fin.
  10. Stek surdeigsbrødet i 1 time. Først 45 min. på 240 grader(tildekket), så 15 min. på 220 grader (ikke tildekket) til skorpen er brun.
Instruksjoner ved bruk av surdeigssettet

Vask alle delene i varmt vann før bruk. Håndvask er å anbefale. Bruk en myk, og ikke skarp kjøkkenbørste til å regjøre delene. Under fermenteringen hold utsyret unna direkte sollys eller varme fra ovnen.

Vekt 900 g
Dimensjoner 25 × 25 × 41 cm

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Surdeig produksjonskrukke 900 ml”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *