Tilbud!

Surdeigsstarter økologisk 15 g

kr 139,00
Du sparer kr 30,00

Tørket,økologisk surdeigsstarter, som våkner til liv når den tilføres vann. Bak eget surdeigsbrød og surdeigsrundstykker. Enkelt for nybegynnere!

På lager

EAN: 3830063021394 Produktnummer: 81512 Kategorier: ,

Om surdeigsstarter økologisk

Dette er en tørket surdeigsstarter, som våkner til liv når den tilføres lunkent vann og mel. Produktet er økologisk og inneholder økologisk hvetemel og vann.

Surdeigsstarteren blir til av de naturlig forekommende gjær- og melkesyrebakterier som finnes i hvetemelet. Det brukes kun økologiske kvalitetsvarer i fremstilling av surdeigsstarteren. Den produseres i Slovenia med omsorg og nøyaktighet, slik at den bevarer sin autensitet og vitalitet til du skal bake.

Fermenterte mikroorganismer gir liv til brødbaksten din. Surdeigsbrød og surdeigsbakst har en veldig god smak og aroma. Utseende på baksten blir annerledes med surdeig. Du kan lage lekre sprø landbrød f. eks med sprø skorpe. Surdeigsbakst sies å være bedre for fordøyelsen. Surdeig inneholder en rekke vitaminer og mineraler som er godt for kroppen din.

Hvordan lage surdeig?

En ferdig tørket surdeigskultur gjør det enkelt for nybegynnere å prøve seg. Her kan du se hvordan du mater surdeigsstarteren din før du baker.

Slik aktiverer du surdeigsstarteren steg for steg:

  1. Bland 15 gr surdeig (helepakken) med 30 ml. lunkent vann og 30 gr. mel i et rent glass. La det stå i 6-8 timer i romtemperatur.
  2. Tilsett 25 ml. lunkent vann og 30 gr. mel. La det står i 12-16 timer i romtemperatur.
  3. Tilsett 50 ml. lunkent vann og 60 gr. mel. La det stå i 12 timer.
  4. Kast vekk halvparten av surdeigsmiksen og gjør pkt. 2 om igjen.
  5. Fortsett å dele miksen i 2 og gjør step 4 til surdeigskulturen dobler seg i volum og begynner å boble( blir aktiv).
  6. Når dette skjer er surdeigen klar til å bli brukt i baking.

Når du skal bake bruker du surdeigskulturen slik:

  1. Mål opp den mengde surdeigsstarter det står i oppskriften du bruker.
  2. Den resterende surdeigsstarteren må du mate med 30 g. mel og 25 ml. vann og lagre til neste bruk.

Hvordan oppbevare surdeigsstarteren når du ikke bruker den

Når du ikke bruker sudeigskulturen din og den er matet, kan du lagre den i kjøleskapet eller i romtemperatur. Du må passe på å mate den. Det må du gjøre hver dag hvis den står i romtemperatur eller 1 gang i uken hvis den står i kjøelskap. Det er anbefalt og oppbevare surdeigsstarteren i et glass eller i en plastboks ( ikke metall).

Når du skal bake igjen, tar du surdeigsstarteren ut av kjøleskapet og følger step 4 (i instruksen over): Altså du deler surdeigmiksen din i 2 og mater den med vann og mel, venter ,og deler i 2,  mater, venter osv. til det bobler.

Hvis du oppbevarer surdeigsstarteren din i romtemperatur må du mate den hver 12 time. Når du vil bake igjen, må du følge step 4 (i instruksen over): Altså du deler surdeigsmiksen din i 2 og mater den med vann og mel, venter og deler den i 2, mater , venter osv. til det bobler.

Hva kan du lage med surdeig.

Surdeig kan brukes til mye forskjelling. Du kan f. eks lage vanlig brød, grytebrød, rundstykker, pizza, kaker, vafler, bananbrød og mye mer.

Sikkerhetsinformasjon til surdeigsstarter

Produktet er produsert i et kontrollert miljø og testet for patogener. Du kan være trygg på produktet. Husk å følge oppskriften som følger med på baksiden av pakken, eller det som står på vår nettside. Da sikrer du at surdeigen utvikler seg på rett måte.

Vekt 100 g
Dimensjoner 10 × 10 × 30 cm

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Surdeigsstarter økologisk 15 g”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *