Melk- og Vannkefir produksjonskrukke 900 ml blå
kr 399,00
Lag kefir eller kombucha selv i dette blå kefir produksjonssettet i glass. Passer til både vann- og melkekefir. Oppskriftehefte er med i pakken.
På lager
Vann- og melkekefir produksjonssett 900 ml med blått lokk
Med en vann/melkekefir krukke som denne, får du optimale forhold til å lage vann- og melkekefir. Det blir lett å lage, og lett å sile kefirkornene fra drikken når den er ferdig. Settet består av 6 ulike deler beskrevet nedenfor. Sjekk under fanen: Bruk og oppbevaring’ for hvordan du skal lage vann-og melkekefir. Oppskriftshefte følger også med. Kefirkornene må du kjøpe separat ettersom hva du skal lage.
1.Topp lokk
Topplokket kan skrus opp og igjen. Slik aktiveres luftstrømmen i kerfirkrukken, og urenheter hindres å komme inn i krukken. En målekopp for kefirkornene er integrert i topplokket.
2.Sil i lokk nr 2
Under det øverste lokket finnes en sil. Den er designet med tanke på tykkelsen på kefiren og størrelsen på kefirkornene. Silen har to skjenkeområder: en for melkekefir (større silspor) og en annen for vannkefir (mindre silspor). Du velger å helle ut fra en av sidene, ettersom hva du produserer. På den måten blir separasjonen av kornene fra kefiren veldig enkel.
3.Selve glasskrukken
Formen på glassbeholderen gjør at den er lett å håndtere. Merkene på utsiden av krukken, viser nivåene for tilberedning av kefir for en porsjon. Hver strek er 3 dl.
4.Separator
Separatoren er et verktøy for å blande kefirkorn under siling, for dermed å sikre at kornene lett skiller seg fra kefirdrikken. Du setter den ned i hullet på lokket, slik at den blir helt tett.
5.Juicepresse
Har du lyst til å tilsette presset juice, ned i kefiren din, følger det med en juicepresse du kan sette på topplokket. Juicen renner ned gjennom silen i lokket.
6.Røreskje
Det følger med en røreskje, som blir et praktisk redskap til omrøring av kefir og tilsetting av kefirkorn.
7.Oppskriftshefte
Du får med et oppskriftshefte med 30 oppskrifter, til å lage en rekke kefirretter. Heftet er skrevet på engelsk.
Vekt | 1000 g |
---|---|
Dimensjoner | 12 × 12 × 19,5 cm |
Tekniske spesifikasjoner | <h2 style="line-height: normal;"><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-family: Helvetica, sans-serif;">Instruksjoner før bruk og under bruk, <h6><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Bruk kefirkrukken til spiring</strong></span></span></h6> |
Oppskrifter på kefir | <h2><span style="text-decoration: underline; font-size: 12pt;"><strong><span style="line-height: 107%;">Slik lager du melkekefir</span></strong></span></h2> |
Slik lager du vannkefir
1. Mål opp kefirkornene Det første du gjør er å måle opp kerfirkorn. Det kan du enkelt gjøre ved måle opp i det integrerte begeret som finnes i topplokket. Mengden korn varierer ut ifra temperatur og individuelle smaksønsker. Generelt er anbefalingen å bruke 1 målebeger på 0,6 liter væske, samt 2 ss sukker, og 2 målebeger kefirkorn og 4 ss sukker til en 1,4-literskrukke. Før du kan starte prosessen må vannkefirkornene være aktivert. Det kan du lese om under produktinformasjonen. Når det er gjort kan du følge denne malen. 2. Hell kefirkornene i glasskrukken Hell kefirkornene i krukken og fyll på ønsket væske. Hell på vann (må ikke være kloret), sukker og evt. tørket frukt (f. eks rosiner). Se inspirasjon i oppskriftsheftet. Hver målestrek er 3 dl. 3. Åpne topplokket -sett i gang Topplokket åpnes slik at lufttilstrømningen starter. La krukken stå i romtemperatur i 1-2 dager. Første fermentering er ferdig etter 1-2 dager. 4. Hell ut og evt. tilsett smaker Ta av topplokket og la silen være på. Ønsker du å tilsette fruktjuice kan du gjøre det når drikken er silt. Du kan også bruke sitruspressen i topplokket til å presse saft ned i krukken etter siling. 5. Fermentering runde 2 Hvis du vil sette i gang 2 gangs fermentering, kan du f. eks presse sitrusjuice ned i krukken, sette på lokket, inkludert kefirkorn. Sett på lokket helt og sett krukken i kjøleskapet 1 dag for 2. gangs fermentering. 6. Hvis du ikke vil bruke sukker Det finnes alternativer til bruk av sukker. Hvis du fermenterer med fruktnektarer, kan du kutte ut å tilsette sukker.Instruksjoner før bruk og under bruk
- Alle delene til fermenteringssettet må vaskes før bruk med varmt såpevann. Skyll vekk all såpen.
- Skyll alle delene etter bruk og tørk med et håndkle.
- Alle delene kan vaskes i oppvaskmaskin, men håndvask er å anbefale.
- Ikke fermenter i direkte sollys, unngå å sette fermenteringskrukken rett ved komfyren under fermenteringen.
- Det er viktig å ikke ta av lokket under fermenteringen. Små fluer ol. vil ellers kunne komme inn i krukken.
- Silen i topplokket er delt i 2, med 2 ulike silbredder. Der silbredden er bredest, heller du ut melkekefir. Der silbredden er smalest, heller du ut vannkefir.
- Bruk alltid rene hender når du jobber med fermentering.
- Hell alltid kefir i rene krukker.
- Ikke bruk redskaper av metall, bruk redskap av tre.
- Krukken kan sprekke hvis du lar den stå for lenge eller du bruker for mye sukker. Det skyldes CO2 gassen som utvikles under fermenteringen. Luft krukken eller bruk drikken opp innen 3-4 dager.