Spireskål, 16 cm hvit
kr 299,00
Spireskål til å spire de gele-dannende frøene: karse, ruccula, chia og linfrø. Spireskål i tysk kvalitet. Lett å få til. 16 cm diameter.
På lager
Hva er en spireskål?
Denne spireskålen er laget for å lettere kunne spire frø som gelerer når de kommer i vann.
Dette gjelder disse frøene; karse, chia, linfrø og ruccula. Disse frøene tåler veldig lite vann.
Får de for mye vann, råtner / drukner de seg selv. Dette unngår du ved å bruke en slik spireskål. Det er super enkelt og vi selger spireskålen i 3 størrelser og i 2 farger.
Skålen er keramikkskål med en tilhørende rist i rustfritt stål. Keramikken er helt giftfri og er produsert i Tyskland. Alle deler kan vaskes i oppvaskmaskin. Skålen kan også brukes til å spire andre frø som alfalfa, reddikk og brokkoli, man da er bløtleggingstiden minimum 8 timer.
Hvordan spire på spireskål?
- Denne skålen er 16 cm i diameter, da skal du bløtlegge 2 ts frø og la de ligge i vann i 15 minutter.
- Bruk så en kniv til å bre alle frøene utover stålristen som følger med keramikkskålen. Unngå at frøene ligger oppå hverandre.
- Dekk hele skålen med en asjett, så frøene unngår lys og ikke tørker ut.
- Dusj frøene 2 ganger om dagen med en liten sprayflaske med rent vann.
- Etter 2 dager med tildekking, kan du fjerne asjetten og la spireskålen stå i lyset.
- Når frøene har slått rot ned i silen, kan du skylle risten godt under rennende vann 2 ganger om dagen. Pass på at alt vannet renner av risten. Høst de herlige spirene etter 6-8 dager!
Rengjøring av spireskål
Når du har spiret ferdig og spirene er fjernet, bløtlegg risten i vann i noen få minutter, skrap av resten av frøene og vask skål og rist i vaskemaskinen.
Vekt | 1015 g |
---|---|
Dimensjoner | 19 × 19 × 5 cm |