Bokhvetebrød fermentert glutenfritt
Et kjempegodt brød med kun 3 ingredienser. Glutenfritt brød. Lett å lage.
Oppskrift på brød med bokhvete
For 1 bokhvetebrød
- 6 dl Sana Bona økologisk bokhvete hel
- 1,2 dl vann
- 1 ts Sana Bona Himalayasalt fint
Slik lager bøkhvetebrødet
Mål opp hel bokhvete og legge det i vann i 8-12 timer. Skyll den hele bokhveten gjennom en stor sil. Mos bokhveten ,salt og vann sammen til en smidig deig i en kjøkkenmaskin, blender eller med en stavmikser. Legg deigen i en bolle, sett over et kjøkkenhåndkle og vent 24 timer slik at massen fermenterer. Etter 24 timer heller du deigen, som skal ha fermenter med litt små luftbobler inni, opp i en smurt brødform, eller bruk bakepapir. Sett ovnen på 250 grader Celsius, Når du steker brødet, setter du temeraturen ned til ca 170 grader. La brødet steke i 1 time. Ta det gjerne ut av formen og stek det litt uten form slik at skorpen blir hardere under. Husk å bruke havsalt, ikke noe annet, ellers får du ikke til fermenteringen.