Mandelmel økologisk 1 kg
Opprinnelig pris var: kr 289,00.kr 269,00Nåværende pris er: kr 269,00.
Du sparer kr 20,00
Økologisk mandelmel fra Spania. Et naturlig glutenfritt mel, rikt på mineraler og vitaminer, med et høyt proteininnhold. Melet er ikke fettredusert.
På lager
Om Sana Bona økologisk mandelmel:
Mandelmel er et naturlig glutenfritt mel. Det har et høyt proteininnhold, og et lavt karbohydratinnhold sammenliknet med andre melsorter.
Mandelmel gir lav blodsukkerstigning, og smaken er nøytral. Dette gjør mandelmelet velegnet til matlaging og bakst.
Mandelmel er naturlig rikt på vitaminer og mineraler. Inneholder ingen tilsetningsstoffer, eller konserveringsmidler. Vårt mandelmel selges i Coop butikker. i tilegg til vår nettbutikk.
Velger du økologisk mandelmel, får du mandelmel av usprøytede, bærekraftige dyrkede mandler. Vi i Sana Bona brenner for dette. Våre mandler er fra Spania.
Oppskrifter med mandelmel. Hvordan bruke mandelmel:
Her får du en del tips til hvordan du kan bruke mandelmel:
- Mandelmel kan brukes som erstatning for annet mel i bakst.
- Mandelmel kan brukes til å bake både brød med mandelmel, rundstykker, kaker, paibunn og kjeks.
- Du kan lage marsipankuler, og andre energikuler med mandelmel.
- Tilsett litt mandelmel i smoothies, grøt, eller frokostblanding.
- Lag pizzabunn med mandelmel
- Lag mandelmelk med mandelmel ved å mose noen ss med mandelmel i vann til mandelmelk.
Her er oppskrift på kake med mandelmel:
- Brownies med aubergin og mandelmel
- Biscotti med mandelmel
- Kokosmuffins med mandelmel
- Marsipan med mandelmel
- Eplemuffins med mandelmel
Hva er forskjell på mandelmel og malte mandler?
Mandelmel er laget av skrellede, malte mandler. Skallet utenpå mandlerne er fjernet. Melet bli finmalt, men samtidig fettholdig. Derfor passer et slikt mandelmel veldig godt til å lage kaker og kakebunner f. eks raw cakes.
Mandelmel kan brukes til å drysse over havregrøten. Da vil du tilføre en god, sødmeaktig smak, samt fett og proteiner til grøten. Det blir ljempegodt. Mandelmel passer også godt som et mel til pannekaker. Da får du noen tykke fine pannekakelapper. Mandelmelet er et proteinrikt mel( 26%) derfor kan du tilsette det i smoothie også.
Malte mandler med skall passer til å lage krensekake. Der trengs mandelskallet med.
Hvordan oppbevare mandelmel
Mandelmel inneholder en del sunt fett. Derfor anbefaler vi å oppbevare mandelmel i en lukket pose, eller i et glass, helst i kjøleska. Mandelmel kan fryses. Vårt mandelmel har en holdbarhet på 1 år fra produksjonsdato.
Vekt | 1000 g |
---|---|
Dimensjoner | 19 × 5 × 28 cm |
Næringsinnhold | <h2><span style="text-decoration: underline; font-size: 12pt;"><strong>Næringsverdi pr 100 g:</strong></span></h2> |
Næringsinnhold mandelmel pr 100 g:
Energi: 633 kcal / 2620 kJ- Protein: 26,63 g
- Karbohydrater: 4,92 g
- -herav sukkerarter: 4,61 g
- Fett: 56,31 g
- -herav mettet fett: 5,54 g
- Fiber:14,16 g
- Vitamin B1 (tiamin): 0,22 mg
- Vitamin B2 (riboflavin): 0,62 mg
- Vitamin B3 (niacin): 5,5 mg
- Vitamin B9 (folacin): 45 mjugram
- Natrium: 14 mg
- Kalsium: 252 mg
- Jern: 4,1 mg
- Magnesium: 270 mg
- Sink: 3,2 mg