Bokhvetegryn hakkede økologisk 400 g
kr 36,00
Hakkede bokhvetegryn egner seg til å lage en rask frokostgrøt. Grøten blir mer kremete enn kokte hele bokhvetegryn. Supert til vegetarburger og falafel.
Utsolgt
Tilbake på lager-varsel
Om Sana Bona økologiske bokhvetegryn hakkede
Bokhvetegryn er hakket hel bokhvete i biter. Bokhvetegryn er et glutenfritt, næringsrikt frø med en god nøtteaktig smak. Hakkede bokhvetegryn egner seg svært godt til å lage en rask frokostgrøt. Konsistensen blir mer kremete enn kokte hele bokhvetegryn.
Hakkede bokhvetegryn egner seg veldig godt til å lage vegetarburger og falaffel. Sammen med stekte grønnsaker blir de kokte, delte grynene også et perfekt middagstilbehør. Hakkede, tørre, bokhvetefrø kan også finmales til bokhvetemel i en blender.
Vår bokhvetesort er økologisk dyrket i Europa og ikke er genmodifisert.
Hvordan koke bokhvetegryn
Slik koker du bokhvetegryn:
- De hakkede bokhvetefrøene må skylles godt i varmt vann før bruk. Skyll frøene i en stor sil og hell av vannet.
- Ved koking av bokhvetegryn, bruk 1 del frø og 2 deler vann.
- Koketiden er ca.10-15 minutter. Tilsett gjerne litt havsalt.
Hvis du rister de tørre bokhvetegrynene lett i en panne i 4-5 minutter før du koker de, får du en nøtteaktig smak på de etter koking.
Oppskrift på bokhvetegrøt
Skyll bokhvete gryn godt i varmt vann. Bruk en stor sil. Kok 1 dl bokhvetegryn med 2 dl vann. Kok bokhvetegrøten i 10.-15 minutter. Tilsett evt. litt havsalt.
Bokhvetegrøt smaker godt med kanel, rosiner og epler. Du kan også bruke tinte frosne bær. Hell på den melken du bruker.
Oppbevaring og allergi informasjon for Sana Bona hakket bokhvete
Bokhvete oppbevares tørt på temperatur mellom 5-25 grader Celisus.
Produktet er glutenfritt, og inneholder ingen spor av korn, frø, soya eller andre allergener.
Vekt | 400 g |
---|---|
Dimensjoner | 17 × 5 × 25 cm |
Næringsinnhold | <p><strong>Næringsinhold pr 100 g: </strong></p> |
Næringsinhold bokhvetegryn pr 100 g:
- Energi: 353 kcal / 1494 kJ
- Protein: 11,6 g
- Karbohydrater: 69,8 g
- herav sukkerarter 1,2 g
- Kostfiber: 1,7 g
- Fett: 3,0 g
- herav mettet fett 0,6 g
- Salt: 0,0 g