Beredskapspakke Spireglass med frø. Stor pakke
Opprinnelig pris var: kr 1211,00.kr 999,00Nåværende pris er: kr 999,00.
Du sparer kr 212,00
Beredskapspakke spire selv sett med 3 stk spireglass og 4 store poser med øko frø. Alltid fersk mat i beredskap.
På lager
Om Beredskapspakke spireglass med frø
Hvis du skulle trenge å lage deg fersk mat og du ikke har tilgang på salater eller ferske grønnsaker er det å spire selv genialt. Vi har satt sammen en pakke med de beste spireglassene vi har, sammen med 4 økologiske, proteinrike frø poser som det er lett å spire. Spirer utvider seg veldig, så en pose frø kan vare lenge.
I beredskappakken med spireglass får du dette
- Spireglass 3 stk på 1000 ml med stativ i edelstål og keramikkskål
- Spireguide brosjyre som forklarer deg hvordan du skal spire. Den kan og ¨lastes ned gratis her.
- 1 pose økologiske mungbønner til spiring 700 g
- 1 pose økologiske linser til spiring 600 g
- 1 pose økologiske grønne erter til spiring 350 g
- 1 pose økologiske alfalfaspirer 500 g
Hva er fordelen ved å spire selv som en bærekraftig beredskap?
Hvis du ikke har hage, dyrkningsmuligheter eller stor plass er spiring i glass genialt. Det krever ingen forkunnskaper. Det er noe alle kan gjøre.
- Du kan hele tiden skaffe deg fersk mat, av tørre frø, så lenge du kan skylle spirene 2 ganger om dagen.
- Frøposer har mange års holdbarhet. Spireevnen går ned når de er gått ut på dato, men det er ikke farlig å spise frø som er gått ut på dato, så lenge de er rehenssjekket i utgangspunktet
- Det krever mindre vann å dyrke på denne måten enn å dyrke ute i en hagen. Du slipper å bruke jord.
- Spirer kan oppbevares på benken, det må ikke i kjøleskap, så lenge du spiser de opp innen ca 1 uke. Du fortsetter bare å skylle de levende spirene.
- Mange spirer kan dyrkes på jord i tillegg til i spireglass. Eksempel er : rød reddik, grønn reddik, bokhvete, grønne erter, solsikkespirer.
Innen få dager har du dine egne ferske spirer! Spiresettet er av tysk kvalitet, det ruster ikke, det er av edelt stål og du kan vaske det i oppvaskmaskinen eller for hånd. Alle ståldelene er rustfritt stål (ingen aluminiums deler eller plast).
Hvordan spire spirer i spireglass? Her forklarer vi deg hvor enkelt det er:
- Alle frø som skal spires i et spireglass må bløtlegges før de kan spire.
- Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
- En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø.
- Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
- I et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
- Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
- Fortsett å skylle 2 ganger om dagen.Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
- Spiretiden varierer fra 2-7 dager. Du kan spise spirene fra dag 2-3 på noen av disse frøene.
- Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap eller på kjøkkenbenken, hvis du fortsatt skyller de morgen og kveld.
Vekt | 4000 g |
---|---|
Dimensjoner | 40 × 40 × 40 cm |