Søtlupiner til spiring økologisk 500 g
Opprinnelig pris var: kr 99,00.kr 89,00Nåværende pris er: kr 89,00.
Du sparer kr 10,00
Lupiner til spiring er et alternativ til soyabønner. Lupiner inneholder 36-48 % proteiner, samt alle de essensielle aminosyrer, inkludert lysein.
Utsolgt
Tilbake på lager-varsel
Om søtlupiner til spiring
Søtlupiner er små bønner, som likner soyabønner hvis du ser på innholdet. De er glutenfrie og inneholder ikke stivelse. De smaker kjempegodt. Du spirer de i spireglass eller spirekasse i 3-6 dager.
Ta ut de frøbelgene som ikke er hvite i fargen. Det gjelder maks 2% av frøene i posen. Mørke belger tar ut, for de spirer ikke. En slik sortering må gjøres manuelt.
Søtlupiner er en belgfrukt og bør ikke spises helt rå, hvis du ikke tåler det. Det anbefales at du damper de lett, eller bare steker de litt i pannen før du spiser de. Smaker kjempegodt med litt kokosfett eller med litt tamarisaus i pannen.
Frøene er dyrket økologisk i Tyskland.
Hva er bra med spring av søtlupiner:
- Søtlupiner er veldig proteinrike 36-48%.
- Inneholder alle esensielle aminosyrer, inkludert lysein, som er sjelden forekommende i korn.Høykvalitets lysein.
- Lavt fettinnhold 4-7% sammenliknet med soyabønner.
- Inneholder det sunne umettede fettet.
- Lav oksidasjon da belgene inneholder vitamin E og karotenoider.
- Glutenfri
- Ingen stivelse
- Kilde til sporstoffer og mineraler: kalium, kalsium, magnesium og jern.
- Rik på fytokjemikalier.
Hvordan spire søte lupiner?
Lupiner spires i spirekasse eller spireglass.
- Alle belgger som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
- Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
- En passelig mengde frø er ca. 2-3 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø.
- Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
- Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
- Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
- Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
- Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
- Forsøtlupiner er spiretiden ca. 3-6 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
- Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.
Vekt | 600,0000 g |
---|
Reviews
There are no reviews yet.