Fermentering sett Kilner 1 liter 2stk glasskrukker
kr 349
Du sparer kr 130
Fermenteringskrukke sett med 1 liters kapasitet, som vil være perfekt for fermentering av mindre mengder. 2 glass a’ 1 liter fra Kilner.
Tomt på lager
Tilbake på lager-varsel
Beskrivelse
Kilner fermenteringsglass 1 liter x 2 stk
Kilner® settet med 2 x 1 liter fermenteringskrukker gjør det enkelt å fermentere små porsjoner.
Dette får du i pakken:
- 2 x 1 liters glass
- Lokk med vannlås x 2
- Lokk uten vannlås x 2
- Lodd til hver krukke for å holde de fermenterte grønnsakene nede.
Silikonventilen i lokket på krukkene slipper ut gassen som dannes i glasset under gjæringsprosessen. Ingen luft slipper inn i glasset. Perfekt for å lage surkål, kimchi, sylteagurk og mye mer.
Oppskrift på hvordan lage fermenterte grønnsaker-surkål
Her får du alle trinnene til hvordan du kan fermentere kål og andre grønnsaker
- Når du skal lage fermenterte grønnsaker, finsnitter du grønnsakene og samler alt i en bolle, f. eks kål, gulrot, evt. andre rotgrønnsaker som rødbet ol.
- Til dette kan du bruke en vanlig kniv, eller et rivjern til fermentering som er laget for dette.
- Havsalt helles over grønnsakene og før det skal stampes med knyttneven, eller med en stampestav. Stampingen skal gjøres helt til det kommer væske ut av grønnsakene. Det tar litt tid før væsken pipler ut.( Saltmål må holder: oppskrift 1 kg revet kål – 20 gr urrafinert havsalt).
- Melkesyregjæringskrukken vaskes (men ikke i kokende vann) og de 2 keramikk stenene kan kokes i noen minutter før bruk. Alt må være rent før grønnsaker, med den dannede væsken helles i krukken.
- La det være ca 3-4 cm over grønnsakene opp til toppen av krukken. Da grønnsakene kan løfte seg litt.
- Keramikk stenene skal legges oppå grønnsakene. Det skal være så mye væske at stenene på toppen er dekket av væske. Da dannes det et anaerobt miljø.
- Lokket på fermenteringskrukken settes på. Det helles vann i vannlåsen, dvs at det helles litt vann i den lille kløften som er på toppen av krukken rundt lokket.
- Så settes krukken i romtemperatur, f. eks på kjøkkenet i 2 uker. De siste 4 ukene lar du den stå kaldt. Det tar ca 6 uker å lage de fermenterte grønnsakene.
- Når du skal spise av den, henter du etter behov fra krukken.
- Tips: Fyll over i et mindre glass. Ikke åpne fermenteringkrukken hele tiden. Da holder de fermenterte grønnsakene seg best. Du kan eksperimentere med ulike krydder som einerbær, dill, karve osv. Noen velger også å spise av grønnsakene før det er gått 6 uker.
Tilleggsinformasjon
Vekt | 1100 g |
---|---|
Dimensjoner | 23,5 × 9,5 × 20 cm |
Max –
Kilner – perfekt for fermentering