Tilbud!

Bærekraftig Beredskapspakke med tørrvarer øko

Opprinnelig pris var: kr 917,00.Nåværende pris er: kr 817,00.
Du sparer kr 100,00

Beredskapspakke med økologiske tørrvarer. Lang holdbarhet, passer til ulike måltider. 6 kg varer med tilbehør.

På lager

Om Beredskapspakke med økologiske tørrvarer fra Sana Bona

Vi har satt sammen en pakken med økologiske tørrvarer. Dette er en del av din egenberedskap i hjemmet. Det vi har lagt vekt på er at du skal ha proteinrike tørrvarer som passer for langtidslagring og som du kan bli mett av. I tillegg har vi lagt med salt og søtning, som ofte er mangelvare i krisetider og som gir maten smak.

I den vår økologiske beredskapspakke med tørrvarer finner du disse varene:

Titalt 6 kg tørrvarer i ulike varianter og med smakstilsetning salt og søtning.

Hvordan vi tenker du kan bruke beredskaps produktene

Frokost/ Lunsj:

Økologisk finsk quinoa og bokhvete flak er perfekt som frokost alternativer. Begge deler er veldig raskt å lage uten for mye koking. Finsk quinoa skylles og kokes opp, med 1 del frø og 1,5 del vann og sveller til en nydelig grøt på 5 minutter. Økologiske bokhveteflak skylles og kokes til grøt på 5 minutter. Begge disse produktene er proteinrike. Hvis du ville ha salt og søtt på grøten brukes økologisk kokosukker og det mineralrike Himalaysaltet. Kokosmassen kan tilføre litt fett til begge rettene.

Middag/ Lunsj:

Våre proteinrike pastaer er økologiske, proteinrike, glutenfrie og fiberrike. De kan spises som et måltid i seg selv, siden de er protinrike. Du kan bruke litt rosa Himalayasalt ved kokingen. Hel bokhvete er et fullverdig protein. Grynene kokes som ris. De kan spises søtt eller salt. Noen tilsetter salte ingredienser og grønt til hel bokhvete. Andre spiser hel bokhvete kokt med frukt og bær.

Naturens spisskammer som tilbehør til beredskapspakken i sesong

Alle disse produktene vi har valgt ut kan krydres med naturens spiselige spiskammer, hvis man ikke har noe annet. Nedenfor lister vi opp spiselige planter og bær du lett kan bruke og finne med rettene:

  1. Brennesle– bruk brennesle i sesong. Det er et av de mest mineralrike plantene alle kan sanke. Tørk brennesle ved å henge de opp eller tørk det i en dehydrator og mal de til et grønt mineralrikt pulver
  2. Løvetann: Her kan du bruke både de bitre bladene i salat og de vakre gule blomstene. hele planten kan spises , også roten.
  3. Svartsurbær/Aroniabær: er de bærene som er nesten er i alle hager. De er skikkelige antioksidantbomber. Vi lager fruktflak av aroniabær.
  4. Granskudd: De små lysegrønne skuddene kan brukes som en smaksforsterker i dressing, suas, desserter.
  5. Svalderkål. Ugresset som er nesten overalt , kan brukes i salat eller til pesto eller stekes som spinat. Bruk de minste, lysegrøne skuddene på planten.
  6. Bjørkeskudd, Bruk de små ferske, bladskuddene på bjørken. Bruk det i salat, i suppe, i gryter eller som te.
  7. Blåbær,tyttebær, krekling:  Skogen er full av ville bær om du har tid og lyst..
  8. Markjordbær, plukk dem når de er her
  9. Hylleblomster er nydelig som te. Lag saft hvis du har sukker og vann og kan koke. Ikke spis de svarte bærene.De må kokes først.
  10. Engsyre: er de små syrebladene du finner overalt på skogsbunnen. De er små syrlige smaksforsterkere. Ha dem i maten. Spis blomstene. De er vakre.
  11. Geiramsblader kan brukes i salat, blomstene kan pyntes med og spises.
Hvis du vil være forberedt. Tørk mat i dehydrator og lagre selv

Vi bruker en Excalibur dehydrator til å tørke og konservere mat. Det er en perfekt måte å lagre mat du har mye av i sesong til senere tider. Mat som er helt tørr og inneholder lite fett har nesten ubegrenset holdbarhet.

Dette er det vi lager i dehydrator:

Se på våre oppskrifter på mat laget i dehydrator,

 

 

 

 

 

 

Vekt 6500 g
Dimensjoner 50 × 50 × 40 cm